αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι εργαζόμενοι μας δεν θα επιτρέψουν ποτέ σε 5ημερο στο γραφείο», λέει ο κολοσσός Unilever

«Οι εργαζόμενοι μας δεν θα επιτρέψουν ποτέ σε 5ημερο στο γραφείο», λέει ο κολοσσός Unilever

Σε ένα νέο μοντέλο εργασίας φαίνεται ότι θα πορευτεί η Unilever στην μετά Covid εποχή. Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Alan Jope, οι εργαζόμενοι της εταιρίας δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο κλασικό μοντέλο της 5ημερης εργασίας στο γραφείο. Αλλά στόχος είναι να βρεθεί ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας.

«Προβλέπουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στο μοντέλο 5 ημερών την εβδομάδα στο γραφείο. Αυτό φαίνεται πολύ παλιομοδίτικο τώρα» δήλωσε ο Jope σε συνέντευξη του στο Reuters.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρία είναι ακόμα θετική στο να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάποιες ημέρες στα γραφεία μετά την πανδημία, αφού η συνεχής εργασίας από το σπίτι εμποδίζει τους εργαζομένους να βρεθούν από κοντά και να δημιουργούν καλύτερες σχέσεις. Άλλωστε και άλλοι business leaders έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες, σημειώνοντας ότι η συνεχής εργασίας από το σπίτι μπορεί να βλάψει την καινοτομία στο εσωτερικό μιας εταιρίας, αλλά και να κάνει την εκπαίδευση νέων εργαζομένων πιο δύσκολη.

Η Unilever ήδη έχει μπει δυναμικά στην «επόμενη ημέρα» πάντως. Όπως γράφαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, το τμήμα της Unilever στη Νέα Ζηλανδία έβαλε σε εφαρμογή ένα «πείραμα»: Ξεκίνησε να εφαρμόζει 4ημερη εργασία, χωρίς να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων. Μάλιστα οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ποιες 4 ημέρες της εβδομάδας θα δουλεύουν. Το «πείραμα» ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για 1 χρόνο. Σημειώνεται ότι η εταιρία απασχολεί 81 υπαλλήλους στη χώρα.

«Ελπίζουμε ότι η δοκιμή θα έχει ως αποτέλεσμα η Unilever να γίνει η πρώτη παγκόσμια εταιρεία που θα υιοθετεί τρόπους εργασίας που θα προσφέρουν απτά οφέλη για το προσωπικό και για την επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά ο Nick Bangs, managing director της Unilever New Zealand. Και συμπλήρωσε: «Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα μας και μια επικύρωση του καταλυτικού ρόλου που έπαιξε ο Covid-19 στην αναδιάρθρωση των τυπικών εργασιακών πρακτικών».

Στην τωρινή του συνέντευξη ο Alan Jope πέρα από τις δηλώσεις για το μοντέλο εργασίας, σημείωσε ότι η εταιρία θα ενθαρρύνει όλους τους υπαλλήλους της να κάνουν εμβολιασμούς κατά του Covid-19, αλλά δεν θα καταστήσει υποχρεωτική τη διαδικασία. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που δεν θα εμβολιαστούν θα περνούν από υποχρεωτικές εξετάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =