αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να θεωρήσουν μια απόλυση άκυρη»: Η Ε. Αχτσιόγλου μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται

«Οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να θεωρήσουν μια απόλυση άκυρη»: Η Ε. Αχτσιόγλου μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται

«Αιτιολογημένες» θα πρέπει να είναι στο εξής οι απολύσεις που θα κάνουν οι επιχειρήσεις. Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε στην Αυγή για την υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στα Ταμεία, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ρύθμιση-τομή στην προστασία της εργασίας στη χώρα μας.

«Μέχρι σήμερα», τονίζει, «οι απολύσεις ήταν αναιτιολόγητες. Πράγμα που, όπως αντιλαμβάνεστε, άφηνε τεράστιο περιθώριο ασυδοσίας. Πλέον, η καταγγελία της σύμβασης από τον εργοδότη θα πρέπει να δικαιολογείται από βάσιμο λόγο, που να αποδεικνύεται επαρκώς και να συνδέεται με την ικανότητα ή τη συμπεριφορά των εργαζομένων ή να βασίζεται στις λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης.

Σε περίπτωση απόλυσης χωρίς βάσιμο λόγο, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν την απόλυση άκυρη και να συνεχίσουν να εργάζονται στον εργοδότη τους, ενώ συγχρόνως διατηρούν το δικαίωμα καταβολής όλων των μισθών τους (μισθοί υπερημερίας). Επίσης, έχουν δικαίωμα σε επαρκή αποζημίωση» συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 17 =