αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι εργαζόμενοι αποφασίζουν σε 6 μήνες για το αν θα φύγουν από μια νέα δουλειά. Τι μπορείς να κάνεις για να τους κρατήσεις

Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν σε 6 μήνες για το αν θα φύγουν από μια νέα δουλειά. Τι μπορείς να κάνεις για να τους κρατήσεις

Μπορεί οι πρώτες ημέρες σε μια νέα δουλειά να είναι κρίσιμες, ωστόσο φαίνεται ότι αυτές δεν κάνουν την διαφορά. ‘Η έστω δεν μετρούν μόνο αυτές. Σύμφωνα με έρευνα που παραθέτει το αμερικανικό inc.com, οι περισσότεροι εργαζόμενοι αποφασίζουν για το αν θα παραιτηθούν από μια νέα δουλειά, μέσα στους πρώτους 6 μήνες. Πρόκειται, δηλαδή, για μια απόφαση που δεν λαμβάνεται μέσα σε 1 ημέρα ή μια εβδομάδα.

Ο μέσος υπάλληλος, κάνει τις απαραίτητες ζυμώσεις στο μυαλό του, ζυγίζει όλα τα δεδομένα, αξιολογεί το νέο επαγγελματικό περιβάλλον και τις προοπτικές, και αποφασίζει μέσα σε 6 μήνες το αν θα μείνει μακροπρόθεσμα στην ίδια δουλειά ή όχι. Όλο το προηγούμενο διάστημα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο υπάλληλος δεν έχει καταλήξει σε μια οριστική απόφαση.

Κάπου εκεί… την πατάνε αρκετοί managers. Οι οποίοι δείχνουν το καλό τους πρόσωπο την πρώτη εβδομάδα, εξηγούν στον νέο εργαζόμενο τι θέλουν από αυτόν, και στην συνέχεια το πετάνε… στη θάλασσα για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της δουλειάς. Κάπως έτσι, αρκετοί εργαζόμενοι αποφασίζουν να κάνουν την «μεγάλη έξοδο» τον δεύτερο ή τον τρίτο μήνα.

Οι πραγματικά σπουδαίοι managers όμως, ξέρουν ότι πρέπει να χτίσουν μια καλή σχέση, σε βάθος χρόνου. Και κάνουν 4 συγκεκριμένες κινήσεις. Οι οποίες είναι ικανές να κρατήσουν τον νέο εργαζόμενο στην επιχείρηση.

1# Θέτουν συγκεκριμένους στόχους για τις πρώτες 30, 60, 90 ημέρες του εργαζομένου. Φτάνοντας με τον ίδιο τρόπο μέχρι το 6μηνο που λέγαμε. Παράλληλα, συζητούν συχνά για αυτούς τους στόχους με τον ίδιο τον εργαζόμενο. Ότι ώστε και αυτός να κατανοήσει πλήρως τι σημαίνει επιτυχία στον ρόλο που έχει αναλάβει.

2# Βοηθούν τους νέους εργαζομένους να εντοπίσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικούς πόρους, εργαλεία, τεχνολογία και πληροφορίες που πρέπει να έχουν για να κάνουν την εργασία τους αποτελεσματικά.

3# Φέρνουν σε επαφή τους νέους εργαζομένους με τα καλύτερα στελέχη που ήδη υπάρχουν στην εταιρία. Οι παλιοί λειτουργούν έτσι ως μέντορες για τους νέους.

4# Κάνουν one-on-one συναντήσεις με τους νέους εργαζομένους. Τους ρωτούν για τις πρώτες εντυπώσεις τους από την εταιρία. Τι θετικά βλέπουν. Τι εμπόδια έχουν συναντήσει. Και οι σπουδαίοι managers ρωτούν για το πως μπορούν να βοηθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − five =