αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι επόμενοι «μεγάλοι»: 50 startups που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα

Οι επόμενοι «μεγάλοι»: 50 startups που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα

Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Quid υπάρχουν μερικές ενδείξεις που καθορίζουν εξ αρχής την επιτυχία μιας startup. Έχουν συνεργαστεί παλαιότερα οι ιδρυτές της; Είναι «καυτός» ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιούνται; Έχουν καταφέρει να σηκώσουν χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Βάσει αυτών των κριτηρίων, και άλλων, η Quid εξέτασε πάνω από 50.000 νεοφυείς επιχειρήσεις και ξεχώρισε τις πιο υποσχόμενες.

Εν αντιθέσει με τα VC που εξετάζουν μια μια τις εταιρείες και τις προοπτικές τους, εταιρείας έρευνας αγοράς όπως η Quid φιλτράρουν δεδομένα χιλιάδων εταιρειών ώστε να καταλήξουν σε κάποιες ενδείξεις.

Δε πρόκειται για τη πρώτη φορά που η Quid προσπαθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο: Το 2009, το BusinessWeek είχε ζητήσει απ’ την εταιρεία να φτιάξει μια λίστα με τα 50 πιο ελπιδοφόρα startup που αξίζει κανείς να προσέξει. Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, υπήρχαν εταιρείες που έπεσαν έξω τελικά, υπήρχαν όμως και κάποιες που εντυπωσίασαν κοινό και επενδυτές. Cloudera, Palantir, Evernote, Twitch και Spotify – όλες αύξησαν τουλάχιστον 30 φορές την αξία από το 2009.

Έτσι βγήκε μια νέα λίστα.

Όπως αναφέρει το Fortune Greece, όλες οι εταιρείες του δείγματος έχουν ιδρυθεί τα τελευταία έξι χρόνια, έχουν σηκώσει αρκετά τουλάχιστον κάθε 9 μήνες, υποδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών. Ενώ οι περισσότερες έχουν έναν μέσο όρο τριών γύρων χρηματοδότησης.

Ας δούμε τις εταιρείες που θα μας απασχολήσουν:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =