αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ποτέ δεν θυσιάζουν αυτά τα 5 πράγματα

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ποτέ δεν θυσιάζουν αυτά τα 5 πράγματα

Οι θυσίες είναι σημαντικές για να φτάσεις στην επιτυχία. Για να έχεις την απαραίτητη επιμονή έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου, πρέπει να αφήσεις πίσω κάποια πράγματα. Όμως, το τι ακριβώς θα θυσιάσεις και πότε, δεν είναι μια εύκολη εξίσωση.

Το σίγουρο είναι, ότι για να παραμείνεις αναλλοίωτος εσύ και η εταιρίας σου, πρέπει να έχεις κάποιες «κόκκινες γραμμές». Κάποια στοιχεία τα οποία είναι μη διαπραγματεύσιμα. Το αμερικανικό CNBC παρουσιάζει τα 5 πράγματα που δεν θυσιάζουν οι πετυχημένου επιχειρηματίες. Και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

1- Η υγεία

Ο εξαντλημένος επιχειρηματίας, από τη μια κάνει κακό στην υγεία του, από την άλλη δεν μπορεί να είναι αποδοτικός για την επιχείρηση του. Δεν γίνεται να κοιμάσαι 4 ώρες, να μην ξεκουράζεσαι και να τρως κακό φαγητό. Έτσι δεν θα καταφέρεις τίποτα μακροπρόθεσμα. Δεν είναι τυχαίο, ότι διάσημοι επιχειρηματίες όπως ο Jack Dorsey και ο Richard Branson αθλούνται καθημερινά και ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής.

2- Η οικογένεια

Και το λέμε με τη διευρυμένη έννοια. Μπορεί να είναι οι γονείς, τα παιδιά και ο/η σύζηγος σου. Μπορεί να είναι ένα περιβάλλον φίλων. Δεν πρέπει να τους παραμελήσεις για χάρη της επιχειρηματικής επιτυχίας. Μη ξεχνάς ότι είναι οι άνθρωποι που σε στήριξαν ακόμα και στα δύσκολα. Βρες χρόνο για να περάσεις μαζί τους. Ο Mark Zuckerberg για παράδειγμα, κανονίζει να είναι σπίτι τουλάχιστον 3 βράδια την εβδομάδα, την ώρα που κάνει μπάνιο η κόρη του. Για να το κάνει ο ίδιος.

3- Το όραμα

Πολλοί θα σας… τραβήξουν δεξιά και αριστερά, καθώς αναπτύσσετε την επιχείρηση σας. Ίσως είναι εύκολο να ξεχάσετε το αρχικό όραμα και αποστολή της εταιρίας σας. Μην αφήσετε να συμβεί αυτό. Αν και είναι σημαντικό να είστε προσαρμόσιμοι, είναι επίσης σημαντικό να παραμείνετε αφοσιωμένοι στο όραμά σας. Μην αφήνετε την αρνητικότητα και την κριτική άλλων να αλλοιώσουν την ιδέα σας. Πολλούς από τους πιο διάσημους και καινοτόμους επιχειρηματίες, όπως ο Elon Musk, κάποτε τους αποκαλούσαν «τρελούς».

4- Η περιέργεια

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των πετυχημένων businessmen είναι η περιέργεια. Η συνεχής αναζήτηση για νέες λύσεις. Πολλές φορές, όσο ο χρόνος περνά και κάποιος μπαίνει στον «συμβατικό επιχειρηματικό κόσμο», χάνει αυτή την αρχική περιέργεια. Κι όμως, είναι αυτή που γεννά τις πιο καινοτόμες ιδέες. Πρέπει να την κρατήσεις.

5- Η ομάδα

Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεστε είναι πάνω από όλα. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίζετε πάντα με σεβασμό. Αν χαλάσεις τη σχέση σου μαζί τους, θα χαλάσει η λειτουργία της επιχείρησης, θα αμαυρωθεί η φήμη της, και εσύ θα χάσεις πόντους ως leader. Ρωτήστε και τον Mr Uber, Travis Kalanick…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =