αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι επιτυχίες, οι αποτυχίες και τι πρέπει να κάνεις εσύ: Εξηγεί η γυναίκα που άφησε τη Google για να ιδρύσει δική της startup

Οι επιτυχίες, οι αποτυχίες και τι πρέπει να κάνεις εσύ: Εξηγεί η γυναίκα που άφησε τη Google για να ιδρύσει δική της startup

Στα 25 της, η Brit Morin αποφάσισε να αφήσει την καλή θέση που είχε στην Google. Με σκοπό να δει τις επιλογές της και να αποφασίσει τι τελικά θέλει να κάνει στα επαγγελματικά της.

Το αποτέλεσμα: σήμερα είναι 30 χρονών και έχει τη δική της επιτυχημένη εταιρία. Η Brit Morin πήρε το ρίσκο να δημιουργήσει κάτι δικός της. Και έφτιαξε την Brit + Co. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης, που στόχο έχει να εμπνεύσει τις γυναίκες όλου του πλανήτη, έτσι ώστε αν γίνουν πιο δημιουργικές.

Η νεαρή ιδρύτρια έφτασε στην επιτυχία. Με την καινοτόμο επιχείρηση της να έχει λάβει μέχρι τώρα συνολική χρηματοδότηση ύψους 30.000.000 δολαρίων.

«Ένιωθα ότι το να πάρω το ρίσκο να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση σε τόσο νεαρή ηλικία, ήταν η καλύτερη στιγμή για να το κάνω» λέει η 31χρονη σήμερα επιχειρηματίας.

Μιλώντας στο CNBC, εξήγησε το πως πρέπει να διαχειρίζεται ένας επιχειρηματίας τις επιτυχίες και τις αποτυχίες που προκύπτουν στη διαδρομή. «Πρέπει να προσπαθείς ξανά και ξανά. Οι περισσότεροι από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους, έχουν πολλές αποτυχίες» λέει αρχικά η ίδια.

Όπως εξηγεί, υπάρχουν πολλά «πάνω» και «κάτω», ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. «Το κλειδί είναι να κρατάς την ισορροπία όσο περισσότερο γίνεται. Νομίζω ότι οι πετυχημένοι επιχειρηματίες μαθαίνουν πως να το κάνουν αυτό. Αλλά τα πρώτα δύο χρόνια είναι δύσκολα, γιατί υπάρχουν πολλά ‘μπροστά’- ‘πίσω’», τονίζει.

Ενώ σημειώνει επίσης, ότι δεν χρειάζεται… να τα ξέρεις όλα, για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση. «Βλέπω πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεκινήσουν επιχειρήσεις και δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν. Αλλά αυτό είναι ΟΚ», λέει και συμπληρώνει: «Πρέπει να εμπιστευτείς αυτό το ένστικτο που έχεις μέσα σου και σου λέει με τι είσαι παθιασμένος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =