αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι εννέα συμβουλές του Mark Zuckerberg για να φτάσεις στην επιτυχία

Οι εννέα συμβουλές του Mark Zuckerberg για να φτάσεις στην επιτυχία

To 2004 ένας άγνωστος μέχρι τότε νεαρός, δημιούργησε το Facebook. Ήταν ο Marck Zuckerberg και το δημιούργημα του εξελίχτηκε σε αυτό που όλοι σήμερα γνωρίζουμε. Σε ένα κοινωνικό δίκτυο που «μπήκε» στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων και ο ιδρυτής έγινε διάσημος σε όλο τον πλανήτη, αποκομίζοντας παράλληλα πολλά χρήματα.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο Facebook. Ο Zuckerberg και η ομάδα του φαίνεται πως ψάχνεται συνεχώς και θέλει να εξελίσσει το project του. Μια ακόμα λεπτομέρεια, που ίσως δείχνει ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη ζωή, είναι ότι πολλές φορές ο ίδιος απαντά στα μηνύματα και σχόλια που του κάνουν οι ιντερνετικοί φίλοι του, στο προφίλ του στο Facebook.

Από την άλλη, υπήρξαν και φορές μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια που του έγινε και κριτική.

Όπως λέει κι ένας άλλος άνθρωπος της τεχνολογίας, ο Jeff Bezos της Amazon, «αν ποτέ δεν σου γίνεται κριτική, τότε ταρακουνήσου. Δεν κάνεις τίποτα καινούργιο».

Με πολλές σωστές και καινοτόμες επιλογές, με κάποιες λάθος κινήσεις και φορώντας… πάντα μπλουζάκι ίδιου χρώματος, αυτός είναι ο Mark Zuckerberg. Ο κατά πολλούς πιο επιτυχημένος νέος επιχειρηματίας των τελευταίων ετών. Σε πολλές ομιλίες του ανά τον κόσμο, έχει πει αρκετές φράσεις που έχουν μείνει αξιομνημόνευτες, δείχνουν την προσωπικότητα του ίδιου, αλλά επίσης μπορούν να βοηθήσουν κάποιο να φτάσει στην επιτυχία.

Οι 9 συμβουλές του Marck Zuckerberg για να φτάσεις στην επιτυχία.

1- Ένας απλός κανόνας στην επιχειρηματικότητα, είναι ότι αν κάνεις τα εύκολα πράγματα στην αρχή, μετά μπορείς να κάνεις μεγάλη πρόοδο.

2- Το Facebook δεν είχε φτιαχτεί για να γίνει μια εταιρία. Είχε δημιουργηθεί για να εκπληρώσει μια κοινωνική αποστολή. Να κάνει τον κόσμο περισσότερο ανοιχτό και «συνδεδεμένο».

3- Η αληθινή ιστορία του Facebook είναι πιο βαρετή. Εννοώ ότι απλά κάτσαμε μπροστά από τα computers μας για 6 χρόνια και γράφαμε κώδικα.

4- Πολλές φορές αναρωτιέμαι: Αν δεν είχαμε φτιάξει το Facebook, τι θα κάναμε για να ενώσουμε τους ανθρώπους;

5- Ο στόχος μου δεν ήταν ποτέ να κάνω το Facebook cool. Δεν είμαι cool άτομο.

6- Όταν είσαι νέος, θα σου πουν ότι δεν έχεις την εμπειρία να κάνεις πράγματα. Ξεκίνησα το Facebook όταν ήμουν 19.

7- Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται την επιτυχία. Την ώρα που κάποιοι άλλοι ξυπνούν το πρωί και δουλεύουν σκληρά για αυτή.

8- Δεν μπορείς να έχεις 500 εκατομμύρια φίλους, χωρίς να έχεις μερικούς εχθρούς.

9- Δεν φτιάχνουμε υπηρεσίες για να βγάλουμε χρήματα. Βγάζουμε χρήματα για να φτιάξουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =