αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική οικογενειακή εταιρία που έχει επεκταθεί σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο

Η ελληνική οικογενειακή εταιρία που έχει επεκταθεί σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο

Καταφέρνει να αναπτύσσεται διαρκώς, προχωρώντας με σταθερά βήματα σε νέες επενδύσεις, συνάπτοντας  σημαντικές συνεργασίες με τους κορυφαίους του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- τομέα του λιανεμπορίου και «ανοίγοντας» νέες αγοράς.

Η εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής  Septona, μία 100% ελληνική οικογενειακή εταιρεία με πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει πετύχει να καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες στον κλάδο της εντός και εκτός συνόρων, με τζίρο που πέρυσι ξεπέρασε τα 70 εκατ. ευρώ και επενδύσεις πάνω από 55 εκατ. ευρώ την τελευταία 8ετία

Όπως αναφέρει το Economistas.gr, ιδρύθηκε το 1973 με πρωταρχικό σκοπό την παραγωγή μπατονετών και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως μωρομάντηλα, βρεφοκαλλυντικά, δίσκους & μαντήλια ντεμακιγιάζ, σερβιέτες, υγρά μαντήλια καθαρισμού και υποσέντονα.

Εξαγωγές σε 70 χώρες

Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της, τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της και στην αγορά των τροφίμων, δημιουργώντας δύο καινοτόμες σειρές προϊόντων χωρίς γλουτένη, ριζογκοφρέτες και δημητριακά πρωινού. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων ατομικής φροντίδας παγκοσμίως με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 70 χώρες, σε 5 ηπείρους: από την Ευρώπη και τη Ρωσία μέχρι το Ιράν και την Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική μέχρι την Κίνα και την Αυστραλία! Η εταιρία εξάγει πάνω απο το 65% της παραγωγής της!

Η Septona διαθέτει σήμερα τέσσερα εργοστάσια, συνολικού εμβαδού 60.000 τ.μ., στα Οινόφυτα, στα οποία παράγονται 600 έτοιμα προϊόντα κάθε λεπτό, ένα εργοστάσιο στη Βουλγαρία και 4 κέντρα διανομής στην Ευρώπη. Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή επιχείρηση με 100% καθετοποίηση στην παραγωγή και με δικά της κέντρα διανομής σε πέντε χώρες. Με υψηλή προστιθέμενη αξία, οι σειρές της SEPTONA, Lady Care, Cotton Care, Baby Pure και Medi Care είναι προϊόντα ελληνικού σχεδιασμού και παραγωγής και καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, διατηρώντας την προτίμηση των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, η σημαντική τεχνογνωσία και οι συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι στη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων έχουν εξασφαλίσει τη μακρόχρονη εμπιστοσύνη των πελατών της εταιρείας, με αποτέλεσμα η Septona να παράγει σήμερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για τους μεγαλύτερους λιανέμπορους παγκοσμίως. Boots, Aldi, Migros, Carrefour και πολλές ακόμη  μεγάλες πολυεθνικές, εμπιστεύονται την ελληνική βιομηχανία ώστε να παράγει για λογαριασμό τους. Αποτελεί δε μία από τις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες του χώρου στην Ευρώπη, με το κομμάτι του private label να αντιπροσωπεύει ποσοστό λίγο πάνω από τον 50% του συνόλου των εξαγωγών. Το υπόλοιπο μέρος των εξαγωγών αφορά σε  προϊόντα με την επωνυμία Septona, που πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες.

Οι εξαγωγές αυξάνονται συνεχώς και σήμερα αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του συνολικού κύκλου εργασιών. Μάλιστα το 40% των εξαγωγών κατευθύνεται στις πλέον απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − eight =