αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο φίλοι που μετέτρεψαν ένα χόμπι σε επιχείρηση. Και έβγαλα τα δικά τους σνακ στην αγορά (ΦΩΤΟ)

Οι δύο φίλοι που μετέτρεψαν ένα χόμπι σε επιχείρηση. Και έβγαλα τα δικά τους σνακ στην αγορά (ΦΩΤΟ)

Δύο φίλοι έκαναν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα, φτιάχνοντας το brand Nutree. Αυτό περιλαμβάνει μπάρες ενέργειας, με συστατικά όπως: Φυστικοβούτυρο από τις Σέρρες, χαρούπι από την Κρήτη και μήλα από τη Βέροια. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ελληνικό brand το οποίο θα βγάλεις στην αγορά τα δικά του υγιεινά σνακ.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, οι δύο φίλοι διατηρούν το δικό τους πιστοποιημένο εργαστήριο στην Ηλιούπολη όπου παράγουν και συσκευάζουν τα προϊόντα τους.

Για την πορεία και τους στόχους της εταιρείας μίλησε στο TyposThes.gr ο συνιδρυτής Αναστάσης Στοφόρος ο οποίος έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός στο πολυτεχνείο Πατρών και αργότερα έφυγε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο αντικείμενο και δούλεψε σε μεγάλη εταιρία τροφίμων. Εκεί, όπως εξιστορεί, ανέπτυξε το χόμπι του για τη μαγειρική, φτιάχνοντας μπάρες της οποίες έπαιρνε μαζί του στη δουλειά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, χωρίς να έχει συγκεκριμένο πλάνο για το τι θα κάνει ξεκίνησε να πειραματίζεται με ελληνικές πρώτες ύλες και να φτιάχνει μπάρες. “Το feedback που πήρα από γνωστούς και φίλους ήταν πολύ καλό δεχόμουν μέχρι και παραγγελίες”, όπως λέει.

https://www.typosthes.gr/sites/default/files/images/2019/03/nutree3.jpg

Έτσι, μαζί με τον συνεργάτη του Φαίδωνα Μίχο, ο οποίος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων στο Columbia University της Νέας Υόρκης, αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο και να στήσουν μια εταιρεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Στοφόρος, πρόκειται για προϊόντα που συνδυάζουν κάποια χαρακτηριστικά που όλα μαζί δεν μπορούμε να τα βρούμε σε κάποιο άλλο αντίστοιχο προϊόν, όπως το ότι είναι ελληνικά, είναι ωμά, είναι χωρίς γλουτένη, βίγκαν χωρίς προσθήκη ζάχαρης και έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα καθιστούν μοναδικά κυρίως στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό γιατί προφανώς χαρακτηρίζονται από ελληνικές γεύσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 6 =