αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο υποψήφιες Ελληνικές πόλεις για να γίνει το εργοστάσιο της Next e.Go

Οι δύο υποψήφιες Ελληνικές πόλεις για να γίνει το εργοστάσιο της Next e.Go

Οι αρχικές ανακοινώσεις είχαν γίνει στα τέλη του 2020 και έκαναν λόγο για την δημιουργία εργοστασίου της Next e.Go επί ελληνικού εδάφους. Ωστόσο, από τότε λίγα πράγματα έχουν γίνει στην πράξη. Με την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία να μεσολαβούν.

Όπως σημειώνει τώρα ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, υπάρχουν δύο υποψήφιες περιοχές για να κατασκευαστεί το εργοστάσιο αυτοκινήτων. Πρόκειται για δύο πόλεις που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ξεκαθαριστεί ποια θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Next e.Go. Αυτές είναι η Καβάλα και η Κοζάνη.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη τα πλεονεκτήματα έχουν να κάνουν με την παρουσία λιμανιού, την πλέον κοντινή απόσταση από τη Βουλγαρία όπου σχεδιάζεται εργοστάσιο για τα μοντέλα E.Go Life και Ε.Go Life Cross στην πόλη Lovech, καθώς και την καλή οδική σύνδεση μέσω της Εγνατίας Οδού. Σε ό,τι αφορά την Κοζάνη τα κίνητρα είναι κυρίως οικονομικά, καθώς η περιοχή συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτές που δίνεται η μέγιστη ενίσχυση από το κράτος ώστε να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει πίσω της η απολιγνιτοποίηση.

Για τους Γερμανούς το οικονομικό κίνητρο είναι σημαντικό, όπως και η γειτνίαση με την Εγνατία, όμως αξιολογούν αρνητικά την έλλειψη λιμανιού ή σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Δύο σημαντικοί παράγοντες που θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις είναι η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς πολλοί προμηθευτές της γερμανικής εταιρείας έχουν έδρα στη χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις η τιμή του e.Go Life, όπως θα ονομάζεται ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα τη μάρκας, θα κυμαίνεται στην Ελλάδα κοντά στα 20.000 ευρώ (με την επιδότηση).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − seven =