αρχικηVIRALΟι δύο τρόποι με τους οποίους μπορούν να σε πιάσουν αν έχεις απλήρωτα τέλη για το όχημα σου

Οι δύο τρόποι με τους οποίους μπορούν να σε πιάσουν αν έχεις απλήρωτα τέλη για το όχημα σου

Σε «σαφάρι» για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας βρίσκονται οι Αρχές. Πως όμως μπορούν να σε εντοπίσουν αν δεν έχεις πληρώσει τα τέλη του οχήματος σου; Αυτό μπορεί να γίνει με δύο βασικούς τρόπους.

1# Απαγορευτικό στις μεταβιβάσεις ΙΧ αν δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας – όχι μόνο του έτους που μεταβιβάζεται το όχημα, αλλά και των προηγούμενων ετών.

Αυτό επιτυγχάνεται μετά τη νέα λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας (Α.Α.Δ.Ε.)», η οποία διατίθεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (Κ.ΕΔ.) στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αδειών Κυκλοφορίας» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

2# Έλεγχος σε κάποιο μπλόκο της τροχαίας. Υπάρχουν πάντα και οι έλεγχοι της τροχαίας στους δρόμους. Και εκεί φυσικά μπορεί να διαπιστωθεί αν ένας οδηγός έχει πληρώσει ή όχι τα τέλη για το όχημα του.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, εφόσον διαπιστωθεί πως δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος με πράξη της αστυνομικής αρχής.

Οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος επιστρέφονται μόνο εφόσον προσκομιστεί το αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου ή εφόσον γίνει προσκόμιση αποδεικτικού περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + eight =