αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι δύο σημαντικότερες συμβουλές που μου έδωσε ο Steve Jobs»: Μια εξομολόγηση από τον Tim Cook

«Οι δύο σημαντικότερες συμβουλές που μου έδωσε ο Steve Jobs»: Μια εξομολόγηση από τον Tim Cook

Τα πράγματα για τον Tim Cook εξελίχτηκαν με απρόβλεπτο τρόπο. Ο ίδιος, ανέλαβε το «τιμόνι» της Apple, μετά τον θάνατο του εμβληματικού ιδρυτή της εταιρίας, Steve Jobs, το 2011. Και η αλήθεια είναι, ότι είναι δύσκολο να… γίνεις Steve Jobs, στη θέση του Steve Jobs. Μάλιστα, ο Cook έχει δηλώσει ότι ποτέ στην ζωή του δεν ονειρευόταν μια τέτοια πορεία στην καριέρα του. Ποτέ δεν πίστευε ότι μια ημέρα θα γίνει ο CEO της Apple.

Οι δύο άνθρωποι της τεχνολογίας, είχαν κάνει πολλές συζητήσεις. Σε κάποιες από αυτές, ο Steve Jobs έδινε τις δικές του συμβουλές στον Tim Cook.

«Μια από τις τελευταίες συμβουλές που είχε για εμένα κι για όλους εσάς ο Steve Jobs, ήταν ότι ποτέ δεν πρέπει να ρωτάμε για να κάνουμε κάτι. Όταν θεωρούμε ότι κάτι είναι σωστό, απλά το κάνουμε», είπε ο Cook σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία της Apple.

Αυτή ήταν και η καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο Jobs, όπως εκτιμά ο Tim Cook. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή. Σε μετέπειτα συνέντευξη του στην Washington Post, ο Tim Cook μίλησε και για μια ακόμα σημαντική συμβουλή. «Ο Steve Jobs μου είπε να είμαι ο εαυτός μου, απλά ο εαυτός μου», αποκάλυψε ο Tim Cook.

Η συνέχεια είναι λίγο- πολύ γνωστή, με τον Tim Cook να βρίσκεται στη θέση του CEO της Apple μέχρι σήμερα. Και μάλλον, άκουσε εκείνες τις συμβουλές του Jobs. Αφού προσπαθεί να χαράξει τον δικό του δρόμο, ενώ τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από το αν τις θεωρούν κάποιοι λάθος ή σωστές, βλέπουμε πολλές τολμηρές κινήσεις από την Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 2 =