αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο ξένες εταιρίες call centers που μόλις «αποβιβάστηκαν» στην Ελλάδα

Οι δύο ξένες εταιρίες call centers που μόλις «αποβιβάστηκαν» στην Ελλάδα

Σημαντική ώθηση στην αγορά ακινήτων της Αθήνας δίνουν οι μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών call centers που έχουν αποφασίσει να επεκταθούν στην Ελλάδα, νοικιάζοντας μεγάλους σύγχρονους χώρους γραφείων, που δημιουργούνται σε πολλές περιπτώσεις ειδικά για αυτούς.

Όπως μεταδίδει το biznews.gr, τα δύο πιο πρόσφατα “τρανταχτά” παραδείγματα είναι οι δύο πολυεθνικές εταιρείες, η γαλλική Webhelp και η αμερικανική Sitel, που έχουν πλέον εγκατασταθεί στις νέες τους εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η γαλλική Webhelp στο Νέο Κόσμο

Με ολιγόμηνη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας ολοκληρώθηκε από την Dimand και τους συνεργάτες της το νέο σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στο πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο και παραδόθηκε στο νέο του ένοικο.

Το έργο αναβάθμισης του 7ώροφου κτιρίου επί της Μίνωος 10-16 (με πρόσοψη και στην Ηλία Ηλιού), συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., είχε αναλάβει η Dimand. Μεταξύ άλλων, το κτίριο έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βιοκλιματικό κτίριο για πιστοποίηση LEED.

Η επένδυση ήταν της τάξης των 8 εκ. ευρώ και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί το κτίριο θα περάσει στη Eurobank. Το κατασκευαστικό έργο ανέλαβε η ΕΛΙΝ Τεχνική ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ανήκει στο καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες.

Ο νέος του ένοικος είναι η γαλλική εταιρεία υπηρεσιών call center, Webhelp, στην οποία παραδόθηκε ήδη το κτίριο, στην πρόσοψη του οποίου φιγουράρει ήδη το λογότυπο της εταιρείας.

Η αμερικανική Sitel στο πρώην εμπορικό κέντρο της Πατησίων

Ο λόγος για το Athenian Capitol, του ομίλου Χαραγκιώνη, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη συμφωνία με την Fortress έχει δώσει άλλο “αέρα” στον όμιλο, που βλέπει τα οικονομικά του να μπαίνουν σε βιώσιμη τροχιά (όσον αφορά την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες) αλλά και νέες προοπτικές να ανοίγονται για υπάρχοντα ακίνητα που διαθέτει.

To εμπορικό κέντρο άνοιξε με κάθε λαμπρότητα λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2010.

Ο πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, μια επένδυση 45 εκ. ευρώ, αποτελούσε τη νέα άφιξη στον εμπορικό χάρτη της Αθήνας (λίγες μόλις ημέρες από τα εγκαίνια του Athens Metro Mall).

Καταστήματα επιφάνειας 10.000 τ.μ., καφέ, κινηματογράφοι αλλά φυσικά και το Μουσείο Αυτοκινήτου, δεν κατάφεραν, μεσούσης και της οικονομικής κρίσης να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον όμιλο.

Έτσι το 2019, αποφασίστηκε η μετατροπή του κτιρίου σε κτίριο σύγχρονων γραφείων, με κύριο μάλιστα μισθωτή μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιακών και τεχνολογικών υπηρεσιών.

Το έργο της μετατροπής του κτιρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται να μπει ο πρώτος και κυριότερος ένοικος. Αφορά την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία call centers, Sitel, που έχει ήδη παρουσία σε σχεδόν 30 χώρες και περίπου 90.000 εργαζομένους.

Προς το παρόν έχουν μισθωθεί περίπου 6.500 τ.μ. γραφείων αλλά και το αμφιθέατρο χωρητικότητας 200 ατόμων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 2 =