αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο νεαροί επιχειρηματίες που κατάφεραν να γίνουν πιο πλούσιοι κατά 700 εκατ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Οι δύο νεαροί επιχειρηματίες που κατάφεραν να γίνουν πιο πλούσιοι κατά 700 εκατ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Ο Mike Cannon-Brookers και ο Scott Farquhar είναι συνιδρυτές της εταιρείας λογισμικού Atlassian, μιας επιχείρησης που, αν και διατηρεί χαμηλό προφίλ, συνεργάζεται και προμηθεύει μεγάλους πελάτες όπως η Tesla, η SpaceX, καθώς και αρκετά πανεπιστήμια.

Την Πέμπτη, η Atlassian τράβηξε την προσοχή των media με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της, τα οποία έδειξαν ετήσια αύξηση των κερδών της κατά 42%. Οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν στις επιδόσεις της εταιρείας, η μετοχή της οποίας αυξήθηκε κατά 25% μέσα σε ένα 24ωρο, όπως διαβάζουμε στο Forbes.

Αυτό με τη σειρά του ήταν πολύ καλό νέο για τους Cannon-Brookes και Farquhar, τους συνιδρυτές της Atlassian, που είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται με 700 επιπλέον εκατ. δολάρια μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, ο καθένας από αυτούς διαθέτει περιουσία 3,5 δισ. δολαρίων.

Οι δύο Αυστραλοί γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο New South Wales, που εδρεύει στο Σίντνεϊ. Στο τελευταίο έτος των σπουδών τους, ο Cannon-Brookes έστειλε στους συμφοιτητές του ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε πως ψάχνει συνεργάτη για να ιδρύσει μια εταιρεία. Ο Farquhar ήταν ο μόνος που του απάντησε.

Μετά από πολλές προσπάθειες και πειραματισμούς, κατέληξαν στο Jira, ένα πρόγραμμα εντοπισμού bug και ιών για τα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές. Αποφάσισαν να διαθέσουν το προϊόν τους ηλεκτρονικά και πολύ γρήγορα έγιναν γνωστοί. Στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς, δημιουργώντας εφαρμογές όπως το Hipchat, μια υπηρεσία γραπτής επικοινωνίας σαν το Slack.

Η εταιρεία πλέον έχει πάνω από δώδεκα συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και συνεχίζει ακάθεκτη.

“Σε δέκα χρόνια από σήμερα θα είμαστε νέοι και θα κάνουμε τη δουλειά μας στα 47”, δήλωσε πρόσφατα ο Cannon Brookes.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fifteen =