07/12/24

Οι δύο μεγάλοι μύθοι σχετικά με τις προϋποθέσεις που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις μια startup

Το στήσιμο μιας νέας επιχείρησης είναι συχνά το πιο συναρπαστικό αλλά και εκνευριστικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας. Κι εάν ρωτήσετε 10 συμβούλους ως προς το τι πρέπει να κάνετε, θα πάρετε 10 εντελώς διαφορετικές απαντήσεις. Από πού τελικά πρέπει να ξεκινήσετε;

Αν και η αφετηρία για κάθε επιχειρηματία είναι διαφορετική, υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με το πώς και πού πρέπει να ξεκινήσετε το ταξίδι του χτισίματος μιας νέας επιχείρησης.

Ιδού δύο από τις σοβαρότερες τέτοιες παρανοήσεις:

  • Δεν μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς κοινό

Συχνά, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έρχονται και μου παραπονιούνται: «Δεν έχουμε κοινό». Η απάντησή μου είναι απλή: «Σωστά, ας το φτιάξουμε λοιπόν».

Η κρισιμότερη πτυχή της έναρξης μιας νέας επιχείρησης είναι να δείξετε ότι είστε αυθεντία στον κλάδο, την τεχνολογία ή την επιστήμη που σχετίζεται με την επιχείρηση. Και ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αρχίσετε να γράφετε σ’ αυτούς που σας ξέρουν, μοιραζόμενος δωρεάν συμβουλές σχετικά με το αντικείμενο.

Σε κάποια φάση, μπορείτε να στήσετε ένα ιστολόγιο ή μια ιστοσελίδα που θα καταγράφει τα στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών. Μοιραστείτε ό,τι γνωρίζετε στον τομέα της εξειδικευμένης γνώσης σας, εμπλακείτε με όσους ενδιαφέρονται, ζητήστε τους να μοιραστούν αυτά που γράφετε με άλλους ενδιαφερόμενους, και προτού καν το καταλάβετε θα έχετε μια ομάδα μελλοντικών πελατών για τη νέα σας επιχείρηση.

  • Χρειάζεσαι ένα τελικό προϊόν προτού ξεκινήσεις την επιχείρηση

Αν θέλετε να εγγυηθείτε την αποτυχία της νέας σας επιχείρησης, απλώς καθίστε και περιμένετε μέχρι να «τελειοποιήσετε» το προϊόν ή την υπηρεσία σας πριν βγείτε στην αγορά. Ιδού το μεγάλο ερώτημα: Σε ποιανού τα μάτια εμφανίζεται το προϊόν σας «τέλειο»; Σε πολλές περιπτώσεις, φαίνεται τέλειο μόνο σε σας, και όχι στην υπό στόχευση αγορά σας.

Είναι πάντα καλύτερο να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με ένα εν πολλοίς ανολοκλήρωτο προϊόν ή υπηρεσία, και να επιτρέψετε στους χρήστες εκείνους που το υιοθετήσουν νωρίς να σας βοηθήσουν να το βελτιώσετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι όλες οι πτυχές του προϊόντος ή της υπηρεσίας τέλειες. Και αυτό δεν είναι κακό. Απλώς, κάντε χώρο για ανατροφοδότηση, επιτρέποντας σε εκείνους που σας ξέρουν καλά ή συμφωνούν με το concept να βάλουν τις δικές τους πινελιές στην τελική εκδοχή του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Πηγή: Fortune Greece

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six + eleven =