αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι δύο μάρκες στα smartphones που κάνουν μπάσιμο στην Ελληνική αγορά

Οι δύο μάρκες στα smartphones που κάνουν μπάσιμο στην Ελληνική αγορά

Αυξάνει ο ανταγωνισμός στον τομέα των smartphones στην χώρα μας, με δύο ακόμα κατασκευαστές να δρομολογούν την «απόβασή» τους στην ελληνική αγορά, διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα των εγχώριων χρηστών. 

Ο λόγος για τις κινεζικές Vivo και Oppo, οι οποίες προετοιμάζουν την άφιξή τους εδώ και κάποιους μήνες, αναζητώντας προσωπικό και διανομέα για την Ελλάδα. 

Παρότι μάλιστα η Oppo φαίνεται ότι θα επιλέξει απλά τον δρόμο της επίσημης διανομής, η άφιξη της Vivo θα περιλαμβάνει την ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία θα λειτουργήσει και ως Hub για τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. 

Η αρχική τους δραστηριοποίηση θα γίνει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με ένα διευρυμένο προϊοντικό μείγμα το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο προσιτά smartphones όσο και μερικές από τις ναυαρχίδες τους. 

Κι όλα αυτά παρότι οι πωλήσεις των συσκευών στη χώρα μας, ενόψει και της πανδημίας, ακολουθούν την παγκόσμια καθοδική πορεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συνολικές πωλήσεις περίπου 2 εκατ. συσκευών την προηγούμενη χρονιά. 

Η δραστηριοποίηση δύο ακόμα κινεζικών εταιρείων στην μικρή αγορά της Ελλάδας δεν προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι το τελευταίο διάστημα και παρά τις αρρυθμίες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός και στον κλάδο των smartphones, κι άλλες εταιρείες ανακοίνωσαν την άφιξή τους. 

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Real Me, η οποία έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας την χρονιά που μας πέρασε λανσάροντας μάλιστα αρκετά νέα μοντέλα. 

Επίσης την περσινή χρονιά άνοιξε γραφείο στην Ελλάδα, πέρα από την διανομή που υπάρχει αρκετά χρόνια στη χώρα μας, και η κινεζική Xiaomi, τα μερίδια της οποίας καταγράφουν συνεχή άνοδο, κερδίζοντας το έδαφος που έχει απωλέσει η Huawei μετά και την διακοπή της συνεργασίας της με την Google και κατ επέκταση την αφαίρεση του android από τα νέα κινητά της. 

Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν εκπνεύσει η χρονιά, πορεία άλλαξε και η Honor, η μέχρι χθες θυγατρική της Huawei, η οποία πέρασε σε μια κινεζική κοινοπραξία 30 και πλέον τεχνολογικών εταιρειών.

Για τη νέα χρονιά μάλιστα, όπως αναφέρει το insider.gr, μετά και την αποκοπή της από την Huawei, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει αρκετά νέα μοντέλα smartphones, πολλά εκ των οποίων θα έρθουν και στη χώρα μας, ενώ θα συνεχίσει να εμπλουτίζει το προϊόντικό της μείγμα και με άλλες έξυπνες συσκευές. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − four =