αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν το «αρκετά καλό», είναι όντως «αρκετά καλό»

Οι δύο ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν το «αρκετά καλό», είναι όντως «αρκετά καλό»

Ενώ δουλεύεις αρκετές ώρες για να αναπτύξεις το project σου, διαβάζεις φράσεις πετυχημένων ανθρώπων που λένε κάτι του στιλ «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». ‘Η στάτους στο Linkedin είναι που λένε ότι «τα μεγάλα επιτεύγματα απαιτούν μεγάλες θυσίες». Και ενώ έχεις αποφασίσει ότι το «αρκετά καλό» δεν αρκεί και είσαι αποφασισμένος να δουλέψεις ακόμα περισσότερο, ακούς συμβουλές από φίλους που λένε ότι το «αρκετά καλό, είναι καλύτερο από το τίποτα» και «το σώμα σου χρειάζεται ένα διάλειμμα» και άλλα παρόμοια.

Τελικά, τι πρέπει να κάνεις; Και πόσες ώρες πρέπει να εργάζεσαι για αν φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα; Το σημαντικότερο: Πότε το «αρκετά καλό», είναι όντως ένα «αρκετά καλό» αποτέλεσμα; Όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com, αρκεί να κάνεις στον εαυτό σου δύο ερωτήσεις, για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες.

Πόσο «συνδεδεμένος» είμαι με τη δουλειά μου;

Εδώ πρέπει να εξετάσεις το πόσο πολύ εργάζεσαι. Έχεις πει «ναι» σε tasks που ήθελες να πεις «όχι»; Κουράζεσαι τόσο πολύ από την εργασία σου, που δεν γιορτάζεις καν τις μικρές νίκες σου; Αν έχεις φτάσει να είσαι υπερ- φορτωμένος με δουλειά, τότε μάλλον πρέπει να ρίξεις λίγο τους ρυθμούς σου. Αν έχεις χρήματα, μπορείς να μεταβιβάσεις μερικά stasks σε άλλους. Το καλό αποτέλεσμα μπορεί να έρθει. Και δεν χρειάζεται πάντα να ψάχνεις το τέλειο.

Πόση σημασία έχει το «τέλειο»;

Ναι, ένας νευροχειρούργος δεν μπορεί να αρκεστεί στο «αρκετά καλό» όταν κάνει μια εγχείρηση σε έναν ασθενή. Πρέπει να είναι τέλειος στην δουλειά του. Να έχει μεγάλη ακρίβεια. Δεν ισχύει όμως το ίδιο σε όλα τα επαγγέλματα. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι ανγκαίο να ρυθμίζεις μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Κι αν δεν το πετυχαίνεις, να προσπαθείς ξανά και ξανά. Δες το απλά: Η προσπάθεια που κάνεις σήμερα, θα έχει σημασία αύριο; Σε δύο μήνες από σήμερα; Σε 10 χρόνια από σήμερα; Αρκετές φορές, το «αρκετά καλό», είναι όντως «αρκετά καλό». Και δεν χρειάζεται να αναλώνεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + one =