αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο ελληνικές startups που πήραν συνολικά 15.000 ευρώ από το EIT Food

Οι δύο ελληνικές startups που πήραν συνολικά 15.000 ευρώ από το EIT Food

Δέκα ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που υπόσχονται να αλλάξουν τον αγροδιατροφικό τομέα. Δύο χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 15.000 ευρώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού “RISInnovationGrants”. Παρουσίαση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, των δράσεων του Τμήματος Διατροφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας (ΕΙΤ Food).

Τα παραπάνω συνοψίζουν όσα συνέβησαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι IndustryDisruptors – GameChangers, εταίροι του ΕΙΤ Food στην Ελλάδα, στο «Σεράφειο» Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που κέρδισαν τα δύο χρηματικά βραβεία RIS (RegionalInnovationScheme), έπειτα από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 10 φιναλίστ επιχειρήσεις. Οι startups SuSea και FOODAKAI κέρδισαν 10.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, ως εταιρείες οι οποίες μπορούν με τη δραστηριότητά τους να συμβάλλουν στην αποστολή του ΕΙΤ Food για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό διατροφικό σύστημα.

ToEITFood αποτελεί μια πανευρωπαϊκή κοινοπραξία που επικεντρώνεται στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον τομέα των τροφίμων. Στην ευρύτερη κοινότητα του ΕΙΤ Food συμμετέχουν περισσότερες από 50 κορυφαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια από 13 χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα το ΕΙΤ Food εκπροσωπείται από τους IndustryDisruptors – GameChangers.

Επιπλέον, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η παγκόσμια πλατφόρμα αγρό-διατροφικής καινοτομίας Future Argo Challenge (FAC) που προωθεί λύσεις για τις μεγάλες σύγχρονες διατροφικές προκλήσεις και ανακοινώθηκε η επιστροφή του Global Agripreneurship Summit (GAS) στην Ελλάδα, ύστερα από τρία χρόνια, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία τον Σεπτέμβριο 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 12 =