αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι δύο Έλληνες φοιτητές που κατάφεραν να μπουν στο Apple Developer Academy, μιλούν στο It’s Possible

Οι δύο Έλληνες φοιτητές που κατάφεραν να μπουν στο Apple Developer Academy, μιλούν στο It’s Possible

Ελληνικό χρώμα… θα έχει το Apple Developer Academy που θα πραγματοποιηθεί στη Νάπολη της Ιταλίας για 2η συνεχόμενη χρονιά και είναι μια συνεργασία της Apple με το Πανεπιστήμιο Federico II. Εκεί θα βρεθούν δύο Έλληνες φοιτητές από Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Σάμου. Οι Χρήστος Σωτηρέλης και Ζαχαρίας Μιτζέλος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι η αρχικές αιτήσεις για την Ακαδημία, ήταν περίπου 5.000. Οι δύο φοιτητές κατάφεραν να μπουν στους 400. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει “μαθήματα” πάνω σε ανάπτυξη/σχεδίαση εφαρμογών στις τεχνολογίες της Apple, καθώς και business/startups/marketing. Διαρκεί περίπου 1 ακαδημαϊκό έτος, από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο. Διεξάγεται με μία νέα μέθοδο που ονομάζεται Challenge-Based Learning, κατά την οποία εξ’ αρχής δημιουργούνται ομάδες και μαθαίνουν κάνοντας projects μαζί και λύνοντας κάποιες δοκιμασίες. Δεν είναι δηλαδή σαν τον κλασσικό τρόπο εκμάθησης που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Στο τέλος κάθε ομάδα καλείται να δημιουργήσει την δική της εφαρμογή ή startup ως κάποιου είδους διαγωνισμό. Στην αρχή δίδεται εξοπλισμός Apple σε κάθε συμμετέχοντα. Αυτά.

«Αρχικά, οι αιτήσεις ήταν περίπου 5000 και όλοι δώσαμε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Οι εξετάσεις περιλάμβαναν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με κώδικα, design, business καθώς και ερωτήσεις λογικής / IQ», σημειώνουν οι Χρήστος Σωτηρέλης και Ζαχαρίας Μιτζέλος μιλώντας στο It’s Possible.

Και συμπληρώνουν: «Στη δεύτερη φάση περάσαμε οι 500 με το καλύτερο σκορ και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Από εκεί επιλέχθηκαν τελικά οι 400 που θα συμμετέχουν».

Πως όμως σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την γνώσεις που θα λάβουν στο Apple Developer Academy; Οι δύο φοιτητές εξηγούν: «Έχουμε ήδη πειραματιστεί με επιχειρηματικότητα και startups, μάλιστα την ίδια στιγμή έχουμε ξεκινήσει κάτι δικό μας στη Σάμο όπου σπουδάζουμε. Πιστεύουμε πως μέσω του academy θα πάμε τις γνώσεις μας ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο στον τομέα του κώδικα / σχεδιασμού αλλά και στην επιχειρηματικότητα. Επομένως, ότι μάθουμε θα χρησιμοποιηθεί για τέτοιους σκοπούς ή για εργασία που μπορεί να προκύψει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =