αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι δύο άνθρωποι που πήραν την… Mezoura και φτιάχνουν ανδρικά ρούχα ακριβώς στα μέτρα σου

Οι δύο άνθρωποι που πήραν την… Mezoura και φτιάχνουν ανδρικά ρούχα ακριβώς στα μέτρα σου

Ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους προσπάθεια πριν από περίπου 8 χρόνια, μέσα σε ένα αβέβαιο σκηνικό. Συνέχισαν, και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν ακόμα και τους στόχους που αρχικά είχαν θέσει. Οι Γιάννης Στεφανίδης και Νίκος Πουλόπουλος είναι οι δύο άνθρωποι πίσω από το Mezoura.com. Το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κατάστημα για ανδρικά ενδύματα κομμένα & ραμμένα στα μέτρα του κάθε πελάτη.

Ο συνιδρυτής της εταιρίας, Γιάννης Στεφανίδης, μιλά τώρα στο It’s Possible για το δύσκολο ξεκίνημα, τα όσα ακολούθησαν, ενώ δίνει και τις δικές του συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες που ξεκινούν σήμερα την προσπάθεια τους.

Ξεκινήσατε την επιχείρηση σας πριν από περίπου 8 χρόνια. Από τότε πολλά έχουν συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Βαθιά οικονομική κρίση, δημοψηφίσματα, capital controls, πόλεμοι, κορονοιός και άλλα. Τελικά τι πρέπει να κάνει μία επιχείρηση για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε μια τέτοια απρόβλεπτη εποχή;

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Όντος χρονικά από την στιγμή που ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε περάσει από χίλια μύρια κύματα σαν χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που μας βοήθησε ήταν ότι ήμασταν συντηρητικοί στα επιχειρηματικά μας ανοίγματα, ενώ παράλληλα προσφέρουμε ένα πολύ καλό προϊόν διαδικτυακά αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα, άρτιο customer service και όλα αυτά σε λογικές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό ότι μπήκαμε σε μία πολύ προσοδοφόρα αγορά, αυτή των γάμων.

Κοιτώντας προς τα πίσω, τι θυμάστε από εκείνες την πρώτες ημέρες λειτουργίας της Mezoura; Τι σκέψεις και συναισθήματα είχατε τότε;

Μόλις ξεκινήσαμε, μπήκε η χώρα σε capital controls. Καθόμασταν στο γραφείο με τον συνέταιρο μου Νίκο Πουλόπουλο και περιμέναμε να έρθει η συντέλεια του κόσμου, γιατί πελάτης εκείνες τις ημέρες ούτε κατά διάνοια. Εκείνες τις πρώτες μέρες φοβόμασταν για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην οικονομία και πως αυτό θα επηρεάσει μία νέα μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Είμασταν και οι δύο φιλόδοξοι και πεισμώσαμε ότι θα τα καταφέραμε ότι κι αν συμβεί. Μέσα σε 8 χρόνια που λειτουργούμε καταφέραμε και εκπληρώσαμε τους στόχους μας με το παραπάνω και τώρα συνεχίζουμε θέτοντας νέους για το μέλλον.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει: Τι μπορεί να βρει σήμερα στο brand σας; Περιγράψτε μας αν θέλετε λίγο και τη διαδικασία για να φτιαχτεί ένα προϊόν

To Mezoura.com είναι το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κατάστημα για ανδρικά ενδύματα κομμένα & ραμμένα στα μέτρα του κάθε πελάτη. Οι πελάτες μας μπορούν να αποκτήσουν πουκάμισο στα μέτρα τους από μόλις 64€ και κοστούμι από 420€. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι η χρήση της τεχνολογίας στη διαδικασία της παραγγελίας και της παραγωγής ενός ρούχου Mezoura. Μπαίνοντας στο mezoura.com, μπορείς να κάνεις customize το ρούχο της επιλογής σου (πουκάμισο, κοστούμι, σακάκι, παντελόνι Chino) διαλέγοντας ένα από τα πολυτελή Ευρωπαϊκά υφάσματα, γιακά, μανίκια, κουμπιά, μονόγραμμα και πολλά άλλα ενώ οι επιλογές σου απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο.

Το ένδυμα Mezoura είναι μοναδικό, κομμένο & ραμμένο στα μέτρα του πελάτη και όπως ακριβώς το φαντάζεται! Μπορεί εύκολα να βρει το μέγεθός του, είτε κλείνοντας ένα προσωπικό fitting session στο showroom μας στο κέντρο της Αθήνας, είτε ακολουθώντας βήμα-βήμα τον οδηγό μέτρησης. Οι μετρήσεις αποθηκεύονται στο λογαριασμό για πανεύκολες μελλοντικές αγορές.

Σίγουρα μια ερώτηση που θα σας κάνουν αρκετοί (ή μάλλον αρκετές) είναι αν έχετε στα πλάνα σας να ξεκινήσετε κάποια στιγμή να φτιάχνετε και γυναικεία ρούχα. Σκέφτεστε κάτι τέτοιο;

Μας ρωτάνε συνέχεια. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα μας να μπούμε στην αγορά του γυναικείου ενδύματος. Θεωρούμε ότι θα ήταν επιπόλαιο και ριψοκίνδυνο να μπούμε σε μία αγορά τόσο απαιτητική και ανταγωνιστική. Ίσως στο μέλλον το προσπαθήσουμε με κάποιο τρόπο.

Τα ρούχα σας που ράβονται;

Δημιουργούμε το πατρόν κάθε πελάτη σε ηλεκτρονικό σύστημα CAD στον χώρο μας στην Αθήνα, και τα ενδύματα μας ράβονται ένα-ένα σε μικρές ελληνικές βιοτεχνίες.

Μετά από όλη αυτή την επιχειρηματική εμπειρία, ποια είναι η Νο1 συμβουλή που θα δίνατε σε ένα νέο επιχειρηματία ή startupper που ξεκινά σήμερα;

Δύο πράγματα:

  1. Να ρωτήσει τον εαυτό του/της που θέλει να φτάσει και τι είναι αυτό που θα τον/την κάνει ευτυχισμένο/η. Να δημιουργήσει ένα startup με επενδυτές και scale ή μία εταιρεία που θα μεγαλώσει με δικά τις οργανικά κεφάλαια αργά και σταθερά. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι οι 2 δρόμοι.
  2. Αν αποφασίσει να βρει συνέταιρο να βρει κάποιο/α με την οποίο/α να έχει κοινούς στόχους για την επιχείρηση αλλά και για την ζωή γενικότερα. Επίσης να θέσουν από την πολύ αρχή αρμοδιότητες και να είναι ξεκάθαρο το οικονομικό κομμάτι.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 4 =