αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι διακοπές θα σε σκοτώσουν»: Μια… απρόσμενη ανάλυση από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk

«Οι διακοπές θα σε σκοτώσουν»: Μια… απρόσμενη ανάλυση από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk

Είναι γνωστό ότι ο Elon Musk δουλεύει πολλές ώρες. Όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος, συνήθως εργάζεται πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα. Αυτό το σκληρό μοντέλο ακολούθησε για να αναπτύξει τις επιχειρήσεις του. Και σήμερα, που είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Το πρόγραμμα λέει δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Το 2018, για παράδειγμα, ο Musk κοιμόταν στο πάτωμα του εργοστασίου της Tesla σε μια προσπάθεια να καλύψει την παραγωγή του Model 3 της εταιρίας.

«Δεν έχω χρόνο για να πάω σπίτι και κάνω ντους», έλεγε στην εκπομπή CBS This Morning.

Επίσης, όσες φορές ο Musk προσπάθησε να πάει διακοπές, λέει ότι είχε… κακή τύχη. «Τα τελευταία 12 χρόνια προσπάθησα να πάρω μία εβδομάδα διακοπών, δύο φορές», δήλωσε το 2015 στη Δανέζικη τηλεόραση. «Την πρώτη φορά που πήρα μια εβδομάδα άδειας, ο πύραυλος Orbital Sciences εξερράγη και ο πύραυλος του Richard Branson [Virgin Galactic] εξερράγη την ίδια εβδομάδα» τονίζει. «Την δεύτερη φορά που πήρα μια εβδομάδα άδεια, ένας πύραυλος μου επίσης εξερράγη», λέει ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Το μάθημα εδώ είναι: Μην πάρετε μια εβδομάδα άδειας», εξηγεί ο ίδιος. Σημειώνεται ότι στην κατοχή του Musk βρίσκεται η εταιρία SpaceX, για αυτό γίνεται και η αναφορά στους διαστημικούς πυραύλους.

Όμως και στο ξεκίνημα του, ο Musk πάντα είχε μια… κακή τύχη με το θέμα τον διακοπών, όπως μεταδίδει το CNBC. Το 2000 ενώ ήταν στον μήνα του μέλιτος, έμαθε τα κακά νέα: Εκείνη την εποχή ήταν διευθύνων σύμβουλος του X.com, και κάποια στελέχη της εταιρείας δεν ήταν ικανοποιημένοι από τον τρόπο ηγεσίας του. Ενώ η Musk ήταν στο αεροπλάνο με την γυναίκα του, τα στελέχη έδωσαν μια ”επιστολή μη εμπιστοσύνης” στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ωθώντας τον έξω από τη θέση του CEO και τον αντικατέστησαν με τον Peter Thiel. Όταν έφτασε για τον μήνα του μέλιτος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Musk αναγκάστηκε να πετάξει αμέσως στο Palo Alto της Καλιφόρνιας για να προλάβει τις κακές επαγγελματικές εξελίξεις.

Αλλά ίσως η πιο τραυματική εμπειρία διακοπών ήρθε λίγο αργότερα. Ο ίδιος πήγαν με την γυναίκα του ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Ενώ στη Νότια Αφρική, ο Elon Musk προσβλήθηκε από τη σοβαρότερη μορφή της ελονοσίας. Μεταφέρθηκε μάλιστα σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, και «ήρθε πολύ κοντά στο να πεθάνει», όπως θυμάται.

«Αυτό είναι το μάθημα που έχω πάρει σχετικά με τις διακοπές. Οι διακοπές θα σε σκοτώσουν», λέει ο Musk.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =