αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι βετεράνοι… με τα πληκτρολόγια: Αγωνιστική ομάδα του Counter- Strike έχει μέλη 62- 81 ετών

Οι βετεράνοι… με τα πληκτρολόγια: Αγωνιστική ομάδα του Counter- Strike έχει μέλη 62- 81 ετών

Οι Silver Snipers είναι μια ασυνήθιστη ομάδα eSports για το Counter-Strike. Τα μέλη της απαρτίζονται από παίκτες…62-81 ετών, τους μεγαλύτερους που έχουμε δει να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, όπως σημειώνει το Game World.

Στόχος τους είναι να συμμετάσχουν στο τουρνουά CS του Dreamhack Digital Festival της Σουηδίας. Έχοντας συνταξιοδοτηθεί θεωρούν ότι διαθέτουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για προπονήσεις. Το παράδοξο είναι ότι κανένα από τα πέντε μέλη της ομάδας δεν είχε παίξει Counter-Strike στο παρελθόν (σ.σ. ελπίζουμε μόνο να μην είχαν μείνει στο Wolfenstein 3D στα νιάτα τους). Χορηγός της ομάδας είναι η Lenovo και coach ο πρώην παίκτης CS Tommy Ingemarsson (Potti), ο οποίος θα έχει το δυσκολότερο έργο στον κόσμο. Να κάνει παικταράδες ένα team με…3 παππούδες και 2 γιαγιάδες!

Τα usernames τους προκαλούν μόνο γέλιο. Απ’ τη μία η Knitting Knight και από την άλλη ο…Teen Slayer. Όλοι τους προπονούνται εντατικά. Στην αρχή θα έπρεπε να μάθουν τα βασικά, δηλαδή πως θα στοχεύσουν, πως θα ρυθμίσουν τα settings τους, ποιος…είναι ο αντίπαλός τους (!) κ.ο.κ. Στη συνέχεια ο Potti τους έδειξε τις πρώτες στρατηγικές. Ένα από τα μέλη…εκτύπωσε τα keyboard controls x5 φορές, και τα έβαλε δίπλα στα πληκτρολόγια της ομάδας για να μπορούν να θυμούνται απ’ έξω όλες τις πιθανές εκδοχές των πλήκτρων.

Η ομάδα των Silver Snipers προπονείται στο Inferno Online gaming center της Στοκχόλμης. Στο πρώτο τουρνουά που συμμετείχε δεν κατάφερε να πάρει ούτε γύρο. Λογικό καθώς πέρα από την ηλικία κανείς τους δεν είχε εμπειρία από Counter-Strike. Ωστόσο, η Knitting Knight κατάφερε να σκοράρει τρία headshots σε ένα ματς. Τουλάχιστον η ομάδα έλαβε θετική ανταπόκριση από το community του CS και απέκτησε τους πρώτους fans.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + fifteen =