αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι απλές κινήσεις για να καθαρίσουμε το smartphone μας από μικρόβια

Οι απλές κινήσεις για να καθαρίσουμε το smartphone μας από μικρόβια

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κορωναϊός “χτύπησε” και τη χώρα μας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε η πανδημία να περιοριστεί. Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε γνωστό μέσα από έρευνα ότι ο ιός μπορεί να “ζήσει” για αρκετές ημέρες σε επιφάνειες όπως είναι τα smartphone. Αυτό πρακτικά καθιστά το κινητό μας τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση μολυσματικό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον τρόπο και την συχνότητα καθαρισμού του smartphone.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε το smartphone

Το smartphone είναι ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να το αφήσουμε σε οποιοδήποτε χώρο, πάνω σε άλλη επιφάνεια και ενδέχεται να το αγγίξουν και άλλα χέρια εκτός από τα δικά μας. Καλό θα ήταν λοιπόν, το καθάρισμα του smartphone να γίνεται μετά από κάθε επαφή με επιφάνειες εξωτερικών χώρων.

Καθαρισμός smartphone

Για τον καθαρισμό του τηλεφώνου θα χρειαστείτε ένα πανάκι και διάλυμα το οποίο περιέχει είτε 0.1% υποχλωριώδες νάτριο είτε έχει 62 έως 71% αιθανόλη. Πιο συγκεκριμένα, ένα πανάκι με μικροΐνες καθώς και το οινόπνευμα είναι τα πιο προσιτά για να απολυμάνετε το smartphone σας. Πριν όμως αποφασίσετε να καθαρίσετε το smartphone σας καλό θα ήταν να αναζητήσετε τις πληροφορίες που παρέχει ο κατασκευαστής για το κινητό σας.

-Απενεργοποιείστε την συσκευή

-Αφαιρέστε την θήκη και με το πανάκι των μικροϊνών σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του smartphone.

-Χρησιμοποιείστε λίγο οινόπνευμα και περάστε όλες τις επιφάνειες του smartphone, φροντίζοντας όμως να μην περάσει εσωτερικά από την θύρα φόρτισης ή των ακουστικών.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 17 =