αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι έξυπνοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα τοξικά άτομα με αυτούς τους 5 τρόπους

Οι έξυπνοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα τοξικά άτομα με αυτούς τους 5 τρόπους

Η διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων μπορεί να είναι δύσκολη- ειδικά όταν μιλάμε για τον εντοπισμό τοξικών χαρακτηριστικών σε άτομα με τα οποία είμαστε κοντά.

Μπορεί να έχετε να κάνετε με κάποιον που φαίνεται απόλυτα φυσιολογικός στην επιφάνεια, αλλά κατά βάθος έχει άλλο πρόσωπο. Δεν είναι πάντα μια μεγάλη αναμέτρηση ή ένας καυγάς που το αποκαλύπτει αυτό. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 5 «αθόρυβα» σημάδια για να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο.

Αλλά τι πρέπει να κάνεις μετά; Τώρα θα δούμε 5 τρόπους με τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα τοξικά άτομα.

ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά κατέχουν την έμφυτη ικανότητα να παραμένουν παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εντοπίσουν γρήγορα οτιδήποτε απειλεί να μετριάσει αυτήν την ικανότητα τους. Αντίστοιχα, όταν οι έξυπνοι άνθρωποι εντοπίσουν τοξικούς ανθρώπους, θα λάβουν ταχεία και αποτελεσματική δράση.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνουν αγενείς και σκληροί. Θα είναι ευγενικοί και σταθεροί, αλλά παράλληλα ξεκάθαροι και ανένδοτοι. Απλώς δεν θα επιτρέψουν σε αρνητικούς ανθρώπους να τους επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή.

ΕΙΝΑΙ “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΞΥΠΝΟΙ”

Ενώ οι τοξικοί άνθρωποι ευδοκιμούν με την αποστράγγιση ενέργειας των άλλων ανθρώπων, οι έξυπνοι άνθρωποι ευημερούν διατηρώντας την ενέργεια τους. Το να είσαι “ενεργειακά έξυπνος” σημαίνει απλώς να κατανοείς πώς να διαχειρίζεσαι την ενέργεια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Όταν είμαστε “ενεργειακά έξυπνοι” , δεν επιτρέπουμε στους τοξικούς ανθρώπους να αποστραγγίζουν αυτόν τον πολύτιμο πόρο. Αντ’ αυτού, θα τον διατηρήσουμε ώστε να δράσουμε θετικά.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

Όταν συμβαίνει αυτό, οι τοξικοί άνθρωποι είναι απλά μια ακόμη εξωτερική απόσπαση της προσοχής τους. Αυτή η αντίληψη δεν είναι μη ανθρώπινη – είναι ρεαλιστική και δίκαιη. Στην πραγματικότητα, πολλοί τοξικοί άνθρωποι σκοπεύουν να αποσπούν την προσοχή των άλλων με τα “παιχνίδια” τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι απλώς δεν επιτρέπουν αυτούς τους περισπασμούς. Θα επικεντρωθούν στο τι είναι μπροστά τους και θα προχωρήσουν… ανεξάρτητα από το ποιος είναι γύρω τους.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ

Όπως αναφέρθηκε, οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συχνά άτομα με στόχους – άτομα που αναζητούν καλύτερη ζωή τόσο για τους ίδιους όσο και για τους αγαπημένους τους. Είναι επίσης πιθανό ότι τέτοια άτομα κατανοούν την σημασία της καθοδήγησης και της ομαδικής εργασίας. Όταν βρεθούν αντιμέτωποι με την πρόκληση ενός τοξικού ατόμου (ή μιας ομάδας ανθρώπων), οι έξυπνοι θα αξιοποιήσουν την ομάδα εμπιστοσύνης των συμβούλων και των συναδέλφων τους για να διορθώσουν την κατάσταση.

ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ

Αυτή η γκρίζα ουσία ανάμεσα στα αυτιά μας δεν είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας της διάνοιας. Η νοημοσύνη είναι πολύπλευρη. Δεδομένου ότι σχετίζεται με τον χειρισμό των τοξικών ανθρώπων, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτή που παίρνει το μετάλλιο.

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι θεωρούν την συγχώρεση απαραίτητη συνιστώσα για την ψυχολογική ευημερία τους. Ωστόσο, καταλαβαίνουν επίσης την σημασία που έχει το να μην ξεχνούν εκείνους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Αυτού του είδους η ευφυïα επιτρέπει στο άτομο να εστιάσει τις προσπάθειες του στην οικοδόμηση σχέσεων με άτομα που έχουν κερδίσει αυτό το δικαίωμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =