αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι «έξυπνες» λάμπες των ΙΚΕΑ θα υποστηρίζουν τους digital βοηθούς των Amazon, Google, Apple

Οι «έξυπνες» λάμπες των ΙΚΕΑ θα υποστηρίζουν τους digital βοηθούς των Amazon, Google, Apple

Η σειρά Tradfri της ΙΚΕΑ, η οποία αποτελείται από πακέτα έξυπνου φωτισμού, πρόκειται να υποστηρίζει όλους τους γνωστούς έξυπνους βοηθούς μέσα στο χρόνο. Ειδικότερα, μέσα στο 2017, η σειρά Tradfri θα υποστηρίζει το Amazon Alexa, το Apple HomeKit και το Google Assistant.

Οι λαμπτήρες Tradfri της IKEA έρχονται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Στα Ελληνικά IKEA, ένα πλήρες κιτ, με δύο λάμπες, ένα χειριστήριο και την πύλη δικτύου (hub) κοστίζει 99,00 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία γίνεται μέσω της εφαρμογής TRÅDFRI που είναι διαθέσιμη και στο Google Play και στο App Store.

Η Σουηδική εταιρεία επίπλων δήλωσε ότι η υποστήριξη των τριών “βοηθών” θα γίνει μέχρι το Φθινόπωρο.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν όντως θα είναι συμβατή ως έχει ή αν θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι August και Ecobee έπρεπε να κάνουν μικρές αλλαγές στο hardware του hub, προκειμένου να αποκτήσουν συμβατότητα με την Apple.

Τα πράγματα ίσως να είναι πιο εύκολα για την Alexa, καθώς η Amazon προσφέρει εργαλεία που βοηθούν στην ανάπτυξη προσαρμόσιμων δυνατοτήτων για τον φωνητικό βοηθό. Η Google εργάζεται επίσης προς αυτό τον σκοπό. Για καλό και για κακό ας περιμένουμε μέχρι να ανακοινωθεί η υποστήριξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − nine =