αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που δεν διστάζουν να κάνουν αλλαγή καριέρας έχουν αυτά τα 4 χαρακτηριστικά

Οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να κάνουν αλλαγή καριέρας έχουν αυτά τα 4 χαρακτηριστικά

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μπουν σε ένα επαγγελματικό μονοπάτι διαφορετικό από αυτό που είναι τώρα. Τα χρήματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Οι άνθρωποι αναζητούν ικανοποίηση από την εργασία και παράλληλα θέλουν να δουν αντίκτυπο από την δουλειά που κάνουν.

Βέβαια μία τέτοια αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει.

Οι άνθρωποι που αλλάζουν δουλειές έχουν κάποια ελαφρώς ασυνήθιστα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλους.

Να τι λέει η ψυχολογία για αυτούς τους τύπους…

1) Αγκαλιάζουν την αλλαγή

Ας ξεκινήσουμε με μια θετική νότα.

Το άνοιγμα σε νέες εμπειρίες έχει σημειωθεί ως ένα από τα πιο θετικά χαρακτηριστικά όσων κάνουν pivot στην καριέρα τους.

Η ζωή είναι γεμάτη αβεβαιότητα. Και αν θες να κάνεις μια τέτοια αλλαγή πρέπει να δείξεις ευελιξία, προσαρμοστικότητα, αυτοδυναμία και ανθεκτικότητα.

2) Βαριούνται εύκολα

Η έρευνα έχει επισημάνει πώς οι δουλειές που είναι επαναλαμβανόμενες, μονότονες, χωρίς ενδιαφέρον και δεν έχουν την πολυπλοκότητα για να δίνουν νέα ερεθίσματα, μπορούν να μας δημιουργήσουν πλήξη.

Το να νιώθουμε υπερκόπωση είναι αγχωτικό και δεν είναι καλό για την υγεία μας. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι μία κακή δουλειά προκαλεί πλήξη.

Όταν αισθανόμαστε έτσι, είτε στην εργασία είτε στην προσωπική μας ζωή, είναι συχνά επειδή λείπουν ορισμένα ζωτικά συστατικά.

Ιδιαίτερα, μπορεί να νιώθουμε ότι λαχταρούμε έναν μεγαλύτερο σκοπό και αυτονομία σε αυτό που κάνουμε — και τα δύο είναι εγγενή κίνητρα. Χωρίς αυτά για να μας οδηγήσουν μπροστά, μπορεί κάλλιστα να βαλτώσουμε από την πλήξη.

3) Δεν φοβούνται να ζήσουν τη ζωή τους για τον εαυτό τους

Μελέτες δείχνουν ότι όσοι πετάνε… από δουλειά σε δουλειά έχουν επίσης χαμηλά ποσοστά αποδοχής από τους άλλους.

Αυτό δεν σας κάνει απαραίτητα εγωκεντρικό άτομο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να σταματήσουν το κάπνισμα ανησυχούν λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς.

Λίγη εγωιστική προσέγγιση μάς επιτρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για εμάς αντί να μπαίνουμε στον πειρασμό να ευχαριστήσουμε τους πάντες.

Πιθανότατα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αισθάνονται παγιδευμένοι στη δουλειά που μισούν αλλά έχουν καταλήξει εκεί προσπαθώντας να κρατήσουν τους άλλους ευτυχισμένους. Αποδεικνύεται ότι αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι μια από τις μεγαλύτερες τύψεις μας αργότερα στη ζωή.

4) Χτίζουν ένα δίκτυο

Ελέγξτε το δίκτυό σας στο LinkedIn για να προσδιορίσετε ποιους γνωρίζετε σε αυτές τις εταιρίες που βάλατε στη λίστα σας. Επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email για να πραγματοποιήσετε ένα σύντομο call. Συζητήστε μαζί τους και δείτε αν ταιριάζετε στην εταιρία τους. Εάν ναι, γιατί; Και αν όχι, γιατί όχι; Συγκεντρώστε όσα περισσότερα δεδομένα μπορείτε σχετικά με τον κλάδο τους, τις τάσεις, τις λέξεις που χρησιμοποιούν (για να τις ενσωματώσετε στο κομμάτι ομιλίας σας). Δείτε σε ποιους άλλους μπορούν να σας συστήνουν. Μιλήστε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν τον νέο κλάδο. Θα είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών και οδηγιών. Να είστε επίσης ευέλικτοι σχετικά με την πιθανή ανάληψη ενός ρόλου χαμηλότερου επιπέδου για να εισέλθετε στον νέο κλάδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + thirteen =