αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά εμφανίζουν αυτές τις 4 συμπεριφορές

Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά εμφανίζουν αυτές τις 4 συμπεριφορές

Η αυτοπεποίθηση δεν αναπτύσσεται μαγικά. Για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, μερικοί από εμάς πρέπει πραγματικά να καταβάλουν πολλή σκληρή δουλειά. Η αντιμετώπιση των φόβων σας, ο αυτοστοχασμός και η ανάγνωση περιεχομένου προσωπικής ανάπτυξης είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αυξήσει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής του.

Αλλά ξέρετε τι άλλο είναι σημαντικό;

Η δική σου συμπεριφορά. Παρόλο που μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, οι πράξεις σας λένε πολλά για το πώς νιώθετε μέσα σας και τι είδους σχέση έχετε με τον εαυτό σας.

Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά εμφανίζουν αυτές τις 4 συμπεριφορές.

Πρέπει να εγκρίνει όλες τις αποφάσεις τους ένας έμπιστος φίλος

Κάθε φορά που παίρνεις μια απόφαση, αμφιβάλεις αμέσως για τον εαυτό σου, αβέβαιος για το αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή. Υπερβολική ανάλυση και δίνες άγχους και χωρίς λόγο.

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως. Πιθανόν έχεις επίσης την ανθυγιεινή συνήθεια να ζητάς συμβουλές από τον καλύτερό σου φίλο για κάθε μικροπράγμα που κάνεις.

Πάρε στα χέρια σου την ζωή σου. Και κόψε αυτή τη συνήθεια που πηγάζει από την ανασφάλεια σου.

Δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις

«Πώς υποτίθεται ότι μπορώ να βγω εκεί έξω στον κόσμο όταν παλεύω να αντιμετωπίσω τους φόβους μου;» μπορεί να ρωτάς.

Καλή ερώτηση. Είναι πολύ συνηθισμένο για άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και να εγκαταλείψουν τις ζώνες άνεσής τους επειδή τελικά δεν πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Επιπλέον, είναι συχνά τόσο τρομοκρατημένοι από το σενάριο αποτυχίας που θα προτιμούσαν να μην προσπαθήσουν καθόλου.

Θεωρούν τον εαυτό τους αδύναμο. Εύθραυστο. Ανίκανο να αντιμετωπίσει οτιδήποτε.

Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όταν σπάμε, δεν επανορθώνουμε μόνο τους εαυτούς μας – γινόμαστε πιο δυνατοί ως αποτέλεσμα.

Κάθε νέα πρόκληση σε αναγκάζει να αναπτυχθείς. Και αν αποτύχεις, τότε τι; Η αποτυχία είναι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας. Αν δεν αποτύχεις, δεν κερδίζεις.

Συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους με τους άλλους

Ας πούμε ότι με έναν από τους φίλους σου ανταγωνίζεστε συνεχώς μεταξύ σας. Συγκρίνετε τους βαθμούς σας στο σχολείο, την εμφάνισή σας, τα ρούχα, τα επιτεύγματα στη ζωή… οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε, πραγματικά.

Λόγω αυτών των συγκρίσεων, η φιλία σας κατέληξε να δηλητηριαστεί εντελώς, από πίκρα και φθόνο και αναπόφευκτα διαλύθηκε.

Κοιτάζοντας πίσω, τώρα ξέρεις ότι ήμασταν και οι δύο πολύ ανασφαλείς, γι’ αυτό συνεχίζατε να προσπαθείτε να πάρετε το πάνω χέρι και να κερδίσετε τον αόρατο αγώνα μεταξύ μας.

Αλλά η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Αντί να γιορτάσουμε ο ένας τις επιτυχίες του άλλου, δημιουργεί αρνητισμό.

Ζητάνε πολύ ή καθόλου συγγνώμη

Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να δυσκολεύονται να ζητήσουν συγγνώμη.

Δυσκολεύονται να ζητήσουν συγγνώμη επειδή είτε το κάνουν πολύ συχνά είτε… ποτέ.

Εάν λέτε «συγγνώμη» πάρα πολύ, είναι σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης, επειδή ανησυχείτε πάντα μήπως απογοητεύσετε κάποιον.

Εάν δεν λέτε καθόλου «συγγνώμη», είναι επίσης σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης, εκτός από το ότι αυτή τη φορά σημαίνει ότι δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος – ούτε καν στον εαυτό σας – γιατί θα γκρεμίστε την εύθραυστη αίσθηση της αυτοπεποίθησής σας.

Υπάρχει χρόνος και χώρος για συγγνώμη. Η αληθινή αυτοπεποίθηση βρίσκεται στο να λες «συγγνώμη» όταν είναι απαραίτητο και να έχεις την αυτογνωσία να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + nine =