αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιούν αυτές τις 6 φράσεις για να πάρουν αυτό που θέλουν

Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιούν αυτές τις 6 φράσεις για να πάρουν αυτό που θέλουν

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση σπάνια κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν; Εδώ είναι 6 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά για να πάρουν αυτό που θέλουν με θετικό τρόπο και σεβασμό. Και να βάλουν τα όρια τους.

1. «Εκτιμώ τη γνώμη σου, αλλά εμπιστεύομαι το ένστικτό μου σε αυτό».

Πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να κάνετε τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο αντί για τον δικό σας. Με μια φράση όπως αυτή, τους ενημερώνετε ότι ενώ εκτιμώνται οι απόψεις τους, θα ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο. Είναι επίσης αρκετά ισχυρό για να τους αποτρέψει από το να προσπαθήσουν να σας πείσουν για το αντίθετο.

2. «Είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους σου, αλλά δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο».

Αυτό είναι εξαιρετικό για να το χρησιμοποιήσετε εάν κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει… κάτι που δεν θέλετε ή να σας προσκαλέσει σε μια εκδήλωση που θα περιφρονούσατε. Του λέει ότι αναγνωρίζετε την καλοσύνη και τη συμπερίληψη από την πλευρά του, αλλά δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον να εμπλακείτε.

3. «Σέβομαι τα πιστεύω και τις απόψεις σου, αλλά πρέπει να μείνω πιστός στα δικά μου».

Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να συζητήσουν τις πεποιθήσεις σας και να σας πείσουν ότι οι θρησκευτικές ή πολιτικές τους τάσεις είναι οι «σωστές». Είναι σταθερό, χωρίς να είναι αγενές και αποδεικνύει ότι πρέπει να κάνουν πίσω και να σέβονται τις πεποιθήσεις σας με τον ίδιο τρόπο που σέβεστε τις δικές τους.

4. «Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να το σκεφτώ πριν πάρω μια απόφαση».

Οι κοινωνικές προσδοκίες συχνά κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν γρήγορες κρίσεις προς όφελος των άλλων. Στην πραγματικότητα, το να πάρεις χρόνο για να σκεφτείς κάτι είναι μια πιο σοφή πορεία δράσης. Το να πείτε κάτι τέτοιο σας δίνει τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεστε για να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά πριν αποφασίσετε για οτιδήποτε.

5. «Αυτό είναι ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό που έλεγα πριν το συζητήσουμε περισσότερο».

Σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει να τον διακόπτουν, αλλά συχνά πρέπει να ανταποκρινόμαστε με ευγένεια σε εργασιακά ή κοινωνικά περιβάλλοντα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια φράση όπως αυτή αν κάποιος σας διακόπτει στη δουλειά: Τον βάζει στη θέση του (ευγενικά) και σας δίνει τον χώρο να ολοκληρώσετε αυτό που λέγατε.

6. «Αυτή είναι μια εξαιρετική πρόταση, αλλά θα μείνουμε στο αρχικό σχέδιο».

Ανεξάρτητα από τα σχέδια που κάνετε, κάποιος αναπόφευκτα θα αλλάξει γνώμη και θα προσπαθήσει να προτείνει να κάνετε τα πράγματα διαφορετικά. Μια φράση σαν αυτή επιβεβαιώνει ότι εμμένετε στο σχέδιο που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι, ενώ καθησυχάζει τον άλλο ότι η συμβολή του εξακολουθεί να είναι πολύτιμη και ότι δεν απορρίπτεται… με συνοπικές διαδικασίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 12 =