αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό εφαρμόζουν αυτούς τους 6 απλούς κανόνες

Οι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό εφαρμόζουν αυτούς τους 6 απλούς κανόνες

Το να είσαι ανοιχτόμυαλος δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο νομίζουμε. Στην πραγματικότητα, ίσως χρειαστεί να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας για το πώς να είναι «ανοιχτός».

Όλοι έχουμε συμμετάσχει σε μια συζήτηση που μας κάνει να γουρλώνουμε τα μάτια μας και να αναρωτιόμαστε πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο στενόμυαλος ή… κολλημένος.

Αλλά το να μην είσαι ανοιχτόμυαλος είναι ένας σίγουρος τρόπος να μένεις για πάντα στη δυστυχία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι στενόμυαλοι άνθρωποι δεν είναι ποτέ σε θέση να επεκτείνουν τις σκέψεις, τις γνώσεις και τις ιδέες τους πέρα από ένα αυτο-κατασκευασμένο όριο που τους εμποδίζει να δουν διάφορες πτυχές μιας κατάστασης. Συχνά βλέπουν ορισμένες ενέργειες ή καταστάσεις μόνο από μία οπτική, και απορρίπτουν όλες τις άλλες πιθανότητες που θα μπορούσαν να συμβούν.

Λοιπόν, τι κάνει τους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους… τόσο ανοιχτόμυαλους;

Εδώ είναι μερικά κοινά χαρακτηριστικά που είναι χαρακτηριστικά που έχουν.

1. Είναι πρόθυμοι να δεχτούν την άλλη οπτική

Η ικανότητα να σκέφτονται τα πράγματα από διάφορες οπτικές γωνίες τους επιτρέπει να εξελίσσονται και να φτάνουν σε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν διστάζουν να αλλάξουν γνώμη ή πλάνο, αν δουν ότι κάτι άλλο λειτουργεί καλύτερα. Ο Steve Jobs θεωρούσε ότι το να αλλάζεις γνώμη είναι σημάδι ευφυίας. Ο Guy Kawasaki είναι σήμερα ένας γνωστός επενδυτής στην Silicon Valley. Κάποτε, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο πλάι του Steve Jobs. Ήταν μάλιστα ο υπεύθυνος μάρκετινγκ για τον πρώτο Macintosh.Εκείνη την περίοδο, ο νεαρός Kawasaki πήρε ένα σπουδαίο μάθημα από τον Jobs. «Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθα από τον Steve Jobs, είναι ότι πρέπει να αλλάζεις γνώμη όταν κάνεις κάτι λάθος».

«Είναι ένα σημάδι ευφυίας», συμπληρώνει ο Guy Kawasaki.

2. Είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την αλλαγή

Οι ανοιχτόμυαλοι είναι πρόθυμοι και ικανοί να αγκαλιάσουν την αλλαγή με ανοιχτές αγκάλες επειδή βλέπουν διάφορες δυνατότητες και αποτελέσματα, αντί να την κρίνουν από μια μόνο οπτική γωνία ή από την εμπειρία που ήδη έχουν.

3. Έχουν υψηλό επίπεδο περιέργειας

Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι έχουν μια φυσική ικανότητα να θέλουν να μάθουν περισσότερα για κάτι. Τείνουν να μην κρίνουν μια ιδέα που μπορεί να τους παρουσιαστεί μόνο από αυτά που γνωρίζουν. Προτιμούν να ρωτήσουν, να μάθουν και ίσως ακόμη και να ανακαλύψουν νέα γνώση για κάτι που προηγουμένως αγνοούσαν.

4. Είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα

Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι αγαπούν επίσης να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Μπορείτε να το ονομάσετε περιέργεια ή προθυμία να αγκαλιάσουν την αλλαγή. Δεν τους πειράζει να δοκιμάσουν ένα νέο μέρος για δείπνο ή να κάνουν νέους φίλους ή να έχουν ένα νέο χόμπι να περιμένουν με ανυπομονησία.

5. Μετατρέπουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες

Αναγνωρίζουν το γεγονός ότι κάθε πρόβλημα έχει μια λύση ή τουλάχιστον μια διαφορετική οπτική που είναι καλύτερη από την πρώτη. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν καθαρά όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα χωρίς να πανικοβάλλονται πολύ για το τι πήγε στραβά.

6. Δεν είναι τσιγκούνηδες με τον χρόνο τους

Επειδή δεν πιστεύουν ότι είναι το επίκεντρο του σύμπαντος, οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να αφιερώσουν χρόνο από την πολυάσχολη ζωή τους για να βοηθήσουν τους άλλους. Είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να μετακομίσετε στο νέο σας διαμέρισμα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Και θα το κάνουν χωρίς να διαμαρτύρονται. Επίσης, δεν θα τους πειράζει να κάτσουν ήσυχα μαζί σας. Είναι ειδικοί στο να περπατούν δίπλα σας σε μουσεία και πάρκα ή να μοιράζονται ποπ κορν μαζί σας στον κινηματογράφο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 11 =