αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα επιδότησης απασχόλησης

ΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα επιδότησης απασχόλησης

Δύο νέα προγράμματα με συνολικά 15.000 νέες θέσεις εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 97 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ενεργοποιήσει ο ΟΑΕΔ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Τα προγράμματα αυτά θα προβλέπουν επιδότηση τόσο εισφορών, όσο και μισθών και θα αφορούν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες αλλά και σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές:

1. Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας 

Σχεδιάζεται πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους 18-29 ετών, διάρκειας επτά μηνών, στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του θα ανέλθει στα 65 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση 558 € απευθείας στους ωφελούμενους. Επίσης, θα καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

2. Πρόγραμμα απασχόλησης 

Θα υλοποιηθεί νέο πρόγραμμα 5.000 θέσεων για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Η διάρκεια του προγράμματος θα ανέλθει σε 12 μήνες.

Όσον αφορά στο συνολικό προϋπολογισμό του, θα φτάσει στα 32 εκατ. ευρώ  Το ύψος της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και εισφορών θα κυμανθεί από 466 € για τους κοινούς ανέργους και 699 € για τους μακροχρόνια ανέργους.

Επιπλέον, αυτή την στιγμή ο ΟΑΕΔ έχει έξι “ανοικτά” προγράμματα απασχόλησης συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα αυτά αφορούν σε 35.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν ακόμα και το επίπεδο του 100% τόσο του μισθολογικού, όσο και μη μισθολογικού κόστους.

Επίσης ”τρέχουν” και δύο προγράμματα αυτοαπασχόλησης για 6.000 ανέργους με χρηματοδότηση από 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, συνολικού προυπολογισμού 91 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − six =