αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ξύπνα 30 λεπτά νωρίτερα»: 6+1 γρήγορα tips για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου

«Ξύπνα 30 λεπτά νωρίτερα»: 6+1 γρήγορα tips για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου

Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τον χρόνο στην «γρήγορη εποχή» που ζούμε. Τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο απρόβλεπτα εν μέσω πανδημίας. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτή θα δεις 7 γρήγορα tips για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου.

Ξύπνα 30 λεπτά νωρίτερα. Θα διαπιστώσεις με έκπληξη πόσα μπορείς να κάνεις σε ένα μόλις μισάωρο.

-Πλάνο. Φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα που περιλαμβάνει λίστες με τις υποχρεώσεις σου. Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο ή ένα τετράδιο για να το συντάξεις.

Βάλε χρονικά όρια στις δουλειές σου, στις δραστηριότητές σου και στις υποχρεώσεις σου. Σε όσα, δηλαδή, χρειάζεται να ολοκληρώσεις. Κάνε το όμως έγκαιρα. Το προηγούμενο βράδυ ή μια εβδομάδα πριν κι όχι την τελευταία στιγμή.

-Θέσε προτεραιότητες. Ξεκίνα από τα σημαντικά και συνέχισε με τα λιγότερο σημαντικά. Αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε σημαντικά και επείγοντα, σκέψου αν είναι πραγματικά επείγοντα κι αν είναι πιο σοφό να επιλέξεις τα σημαντικά.

-Βάλε στόχους. Κινήσου προς αυτούς προετοιμάζοντας τα σωστά, οργανωμένα βήματα.

-Απομάκρυνε το διαδίκτυο, τα social media και οτιδήποτε αποσπά την προσοχή σου τις ώρες που εργάζεσαι ή κάνεις κάτι σημαντικό. Έτσι, μειώνεις την απόσπαση προσοχής και αυξάνεις την αποδοτικότητά σου.

Μη λες «ναι» σε όλα. Βάλε τα «όχι» στη ζωή σου εκεί που χρειάζεται. Έτσι θα σταματήσεις να φορτώνεσαι πράγματα που στην πραγματικότητά ισοδυναμούν με αγγαρεία ή δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =