αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ξεχνάς τα ονόματα των άλλων»: 4 συνηθισμένα λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο φιλικός

«Ξεχνάς τα ονόματα των άλλων»: 4 συνηθισμένα λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο φιλικός

Το να βγάζεις φιλικά vibes είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Οι άνθρωποι έλκονται φυσικά από εκείνους που είναι προσιτοί, ζεστοί και φιλόξενοι. Όταν οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται ως φιλικό, είναι επίσης πιο πιθανό να αισθάνονται άνετα να ανοιχτούν σε εσας και να μοιραστούν πληροφορίες.

Θα ακούσουν πιο προσεκτικά τι έχετε να πείτε, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έχετε πιο ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις μαζί τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε συνηθισμένα λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο φιλικός. Έτσι μπορείτε να διορθώσετε τις συμπεριφορές σας αν χρειάζεται.

1) Δεν χαμογελάς

Ένα χαμόγελο είναι σαν ένα «γεια» σε οποιαδήποτε γλώσσα. Αν δεν χαμογελάς, είναι σαν να ξέχασες να χαιρετήσεις κάποιον στην πόρτα.

Τα χαμόγελα σας κάνουν να φαίνεστε πιο ζεστοί και πιο προσιτοί, και είναι ένας απλός αλλά ισχυρός τρόπος για να εκφράσετε τη διαφάνεια και τη θετικότητα σας.

Όταν δεν χαμογελάτε, είναι σαν να στέλνετε ακούσια ένα σήμα ότι δεν ενδιαφέρεστε ή δεν συμμετέχετε στη συζήτηση ή την αλληλεπίδραση.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να αναρωτιούνται αν κάτι σας ενοχλεί ή αν δεν απολαμβάνετε την παρέα τους. Να θυμάστε, λοιπόν, ότι το χαμόγελο είναι μια απλή χειρονομία που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς σας αντιλαμβάνονται και πώς νιώθουν οι άλλοι γύρω σας.

2) Στέκεσαι πολύ κοντά ή πολύ μακριά

Ο σωστός προσωπικός χώρος, είναι σημαντικός. Πολύ κοντά μπορεί να εισβάλετε στη ”φούσκα” κάποιου. Πολύ μακριά, και είναι σαν να εκπέμπετε σε μια μακρινή συχνότητα.

Αλλά ας αναλύσουμε λίγο το καθένα. Το να στέκεστε πολύ κοντά μπορεί να είναι ενοχλητικό, σαν κάποιος να εισβάλλει στον προσωπικό σας χώρο απροσδόκητα.

Κάνετε άθελά σας το άλλο άτομο να αισθάνεται άβολα ή αμυντικά, σαν να χρειάζεται να δημιουργήσει απόσταση για να αναπνεύσει ελεύθερα.

Από την άλλη πλευρά, το να στέκεσαι πολύ μακριά δημιουργεί μια αίσθηση αποσύνδεσης. Κάνει τη συνομιλία να νιώθει απόμακρη και απρόσωπη, σαν να υπάρχει ένα εμπόδιο που εμποδίζει τη γνήσια σύνδεση.

3) Ξεχνάς τα ονόματα των άλλων

Μπορεί να μην θυμάσαι ονόματα. Και είναι ένα αρνητικό εδώ. Συχνά καταλήγει σε αμηχανία, τόσο για εσάς όσο και για το άλλο άτομο.

Το να ξεχάσετε το όνομα κάποιου ή να μην το χρησιμοποιήσετε στη συνομιλία μπορεί επίσης να τον κάνει να αισθάνεται ότι παραβλέπεται ή δεν τον θεωρείς σημαντικό. Είναι σαν να μην αφιερώνετε χρόνο για να τον μάθετε ως άτομο, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Δεν είναι βέβαια κάτι καταστροφικό- σε όλους μπορεί να συμβεί.

Επιπλέον, οι άνθρωποι κατανοούν ότι συμβαίνουν κενά στη μνήμη και συνήθως το συγχωρούν και το κατανοούν.

4) Αποφυγή οπτικής επαφής

Αν δεν κοιτάς τον άλλο στα ματια, μπορεί να δημιουργήσεις μια απόσταση.

Μπορεί να εκπέμπεις vibes αδιαφορίας ή απόσπασης της προσοχής. Σαν το μυαλό σας να είναι αλλού και να μην είστε πλήρως αφοσιωμένοι στη στιγμή.

Η οπτική επαφή είναι σαν μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν την αποφεύγετε, είναι σαν να σπάτε αυτή τη συμφωνία και να αφήνετε το άλλο άτομο να αισθάνεται ότι παραβλέπεται ή υποτιμάται.

Είναι επίσης μια ισχυρή μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας και σαν ένα παράθυρο στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, που επιτρέπει στους άλλους να μετρήσουν την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 17 =