αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ξεπαγώνει» η επέκταση του μετρό προς Γλυφάδα

«Ξεπαγώνει» η επέκταση του μετρό προς Γλυφάδα

Στο προσκήνιο επιστρέφει και πάλι η νότια επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό από το Ελληνικό προς τη Γλυφάδα, καθώς η Αττικό Μετρό αναμένεται να ξεκινήσει τις προκαταρκτικές μελέτες για το έργο μέσα στο 2020.

Την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Όπως προέκυψε, η επέκταση θα περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του υπουργείου και της Αττικό Μετρό ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων της Γλυφάδας και των επισκεπτών της πόλης, η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής, η περιβαλλοντική αναβάθμιση, αλλά και η τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης.

Τελευταία φορά που η συγκεκριμένη επέκταση βρίσκονταν στο προσκήνιο ήταν το 2013 όταν ο τότε υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέδειξε την κατασκευή της επέκτασης προς τη Γλυφάδα ως προσωπικό του στοίχημα. Έκτοτε όμως η επέκταση μπήκε στον πάγο και οι μελέτες δεν προχώρησαν ποτέ. Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής όδευση της γραμμής και οι θέσεις των σταθμών. Μέχρι το 2013 προτεινόταν η κατασκευή ενός σταθμού στην Άνω Γλυφάδα και ενός δεύτερου στο κέντρο της Γλυφάδας.

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος προς την υλοποίηση του έργου θα είναι μακρύς. Ιδιαίτερα καθώς αυτή τη στιγμή ήδη βρίσκονται υπό μελέτη οι επεκτάσεις της γραμμής 4 του Μετρό αλλά και η βόρεια επέκταση της γραμμής 2 προς Άνω Λιόσια.

Πηγή: athenstransport.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =