αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞενοδοχείο στην Κρήτη βάζει ρήτρα στους εργαζομένους: Όποιος παραιτείται θα πληρώνει χρήματα… στον εργοδότη

Ξενοδοχείο στην Κρήτη βάζει ρήτρα στους εργαζομένους: Όποιος παραιτείται θα πληρώνει χρήματα… στον εργοδότη

Σε αναβρασμό είναι οι εργαζόμενοι του τουρισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά την πρόθεση ενός ξενοδοχείου να βάλει ρήτρα… παραίτησης στους εργαζομένους του.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η συγκεκριμένη εταιρία, που πρόκειται να ανοίξει τον Ιούλιο το ανακαινισμένο ξενοδοχείο, έδωσε στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να υπογράψουν σύμβαση με όρο ότι πρέπει να καταβάλλουν στην εταιρία ποινική ρήτρα ίση με το ύψος του μισθού τους από 8/5 ως 30/6 αν παραιτηθούν σε αυτό το διάστημα.

Δηλαδή σχεδόν 2 μισθούς!

Οι άνθρωποι της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων διεμήνυσαν σε εκπροσώπους της εταιρίας ότι καμία ποινική ρήτρα παραίτησης για ξενοδοχοϋπάλληλο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, κανένα εργαζόμενος δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω ούτε ένα ευρώ, κανείς δε θα μείνει απλήρωτος.

Η ενόχληση της εργοδοσίας από τον παλμό και την αποφασιστηκότητα των εργαζομένων ήταν τέτοια που ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση. Όμως ακόμα και στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα 27/5, δε δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πίσω αυτόν τον όρο, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι του τουρισμού στο νησί: «Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, τους ξεζουμίζουν αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεπό και με μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τα βασικά. Και σε όλα αυτά βάζουν το «κερασάκι στην τούρτα», θέλουν να μας δέσουν την αλυσίδα με τη σιδερένια μπάλα, μην τυχόν ξεφύγει κανείς!».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 4 =