αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν την Τρίτη οι εμβολιασμοί στη Βρετανία

Ξεκινούν την Τρίτη οι εμβολιασμοί στη Βρετανία

Υπό άκρα μυστικότητα και μέσω του ευρωτούνελ έφθασαν από το Βέλγιο οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer / BioNTech στη Βρετανία. Όπως μεταδίδει το Εθνος, η κυβέρνηση υπό τον φόβο επίθεσης συμμοριών είτε για να καταστρέψουν ή να κλέψουν εμβόλια αποφάσισε να μεταφερθούν από την άγνωστη τοποθεσία οι πρώτες 800.000 δόσεις των εμβολίων και να μεταφερθούν σε ειδικά εξοπλισμένα εργαστήρια για να ελεγχθεί εκ νέου αν είναι ασφαλή προς χρήση, προτού διανεμηθούν σε νοσοκομεία και κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ατόμων. Αλλά όπως λέει ο Κρις Χόπσον, επικεφαλής του NHS Providers. «Η ανοσοποίηση του πληθυσμού θα είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Κάθε μία απ’ αυτές τις ομάδες έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τις πρακτικές δυσκολίες του εμβολιασμού», είπε σημειώνοντας ότι τα εμβόλια θα πρέπει να διατηρούνται στους -70C κατά τη μεταφορά τους.

«Σκεφτείτε το σαν ένα μεγάλο κουτί με πίτσα, που πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο στους -70C. Για να είμαι ειλικρινής, ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι το αποθηκεύεις μέσα στα νοσοκομεία του NHS. Mόνον τέσσερις φορές μπορείς να τα μετακινήσεις, ενώ θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι δύο δόσεις θα χορηγηθούν σε διάστημα τριών εβδομάδων, πράγμα αρκετά περίπλοκο. Άρα, τα νοσοκομεία είναι σε επαφή με τα γηροκομεία για να δουν πώς θα πάει το προσωπικό των οίκων ευγηρίας εκεί για να εμβολιαστεί».

Ο επικεφαλής του NHS, σερ Σάιμον Στίβενς, είπε ότι οι άνω των 80 και τα μέλη του προσωπικού των γηροκομείων θα αρχίσουν να λαμβάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε νοσοκομεία, δεδομένου ότι είναι περίπλοκες οι διαδικασίες αποθήκευσης και μεταφοράς τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − two =