αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν σήμερα 3 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιδότηση εργασίας

Ξεκινούν σήμερα 3 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιδότηση εργασίας

Σήμερα ξεκινούν τρία προγράμματα επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη 18.000 νέων θέσεων από ανέργους με κίνητρο την επιχορήγηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη κόστους. Οι εργοδότες μπορούν να υποβάλουν στον ΟΑΕΔ τις σχετικές αιτήσεις

Τα προγράμματα:

  • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών που διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Σε αυτό αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 στα 750 ευρώ μηνιαίως.
  • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω που διαθέτει 8.300 θέσεις με 75% επιδότηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 στα 750 ευρώ μηνιαίως.
  • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 στα 800 μηνιαίως. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες ΑμεΑ, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Επίσης, αφαιρούνται οι δεσμεύσεις απασχόλησης μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291.000.000 ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =