αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν οι διαδικασίες για την πρώτη μεγάλη επέκταση του Ελ. Βενιζέλος- Τι θα δημιουργηθεί εκεί

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρώτη μεγάλη επέκταση του Ελ. Βενιζέλος- Τι θα δημιουργηθεί εκεί

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρώτη μεγάλη επέκταση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου, στα έργα περιλαμβάνεται η επέκταση του κεντρικού τερματικού σταθμού αλλά και του δορυφορικού, νέες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών αλλά και η δημιουργία πολυόροφου parking αυτοκινήτων στην περιοχή του long term parking.

Το masterplan έχει ήδη εγκριθεί και προχωρά η υλοποίηση για την πρώτη επέκταση. Σε αυτή τη χρονική περίοδο μέσω διεθνούς διαγωνισμού αναζητείται αρχιτεκτονικό γραφείο για τον σχεδιασμό του έργου ενώ θα αναζητηθεί και σύμβουλος για το έργο.

Ο ΔΑΑ έχει ξεκινήσει και τις διαδικασίες εύρεσης χρηματοδότησης τόσο με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού καθώς το ύψος της επένδυσης σε τιμές του 2022 φτάνει τα 650 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός για την πραγματοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει φέτος και η ολοκλήρωση της επέκτασης προσδιορίζεται για το 2028.

Παράλληλα προχωρούν και μεταβατικά έργα υποδομών και τεχνικής υποστήριξης, έργα βαριάς συντήρησης για την βελτιστοποίηση της χωρητικότητας του αεροδρομίου της Αθήνας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =