αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν απευθείας πτήσεις Αθήνα- Σκόπια από την Aegean. Πόσο θα κοστίζουν

Ξεκινούν απευθείας πτήσεις Αθήνα- Σκόπια από την Aegean. Πόσο θα κοστίζουν

Ξεκινάει το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου, με την πτήση Α3984 της Olympic Air η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τα Σκόπια. Πρόκειται για μια κίνηση που είχε προαναγγείλει τον Οκτώβριο του 2017 σε συνέντευξη Τύπου ο σημερινός Πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης στο πλαίσιο ανακοίνωσης του θερινού προγράμματος για το 2018 και την προσθήκη 11 νέων προορισμών.

Για τον συγκεκριμένο προορισμό ο κ. Βασιλάκης είχε αναφέρει: “Θα ξεκινήσουμε να πετάμε στα Σκόπια και φυσικά έχουμε ήδη αποταθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για να μας ενημερώσει και να μας δώσει τον κατάλληλο τρόπο όσον αφορά τη χρήση των διαφόρων ονομασιών και ενεργειών, για να καλύψουμε σωστά αυτή τη χώρα. Η εντύπωσή μας είναι ότι είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να έχει περισσότερες διασυνδέσεις με όλες τις χώρες, ακόμα και αυτές με τις οποίες έχει ενδεχομένως προβληματική ιστορία όσον αφορά τις σχέσεις, γιατί η οικονομική βελτίωση της σχέσης των δύο χωρών πάντα βοηθάει”.

Το θερινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και αν και είχε προαναγγελθεί – έστω και με αστερίσκο – τα Σκόπια δεν ήταν ανάμεσα στους προορισμούς που πέταξε η Aegean. Θα μπορούσε να είναι, καθώς ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο το αεροδρόμιο των Σκοπίων είχε πάψει να ονομάζεται “Μέγας Αλέξανδρος”, όμως σε επικοινωνία που είχε το News24/7 με στελέχη της Aegean δεν αρκούσε αυτό καθώς επιθυμία της εταιρείας ήταν να “σβηστούν όλα τα ίχνη”, ακόμη και από τα συστήματα κρατήσεων.

Η πτήση θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Alenia ATR 42, και οι πτήσεις, οι οποίες θα διαρκούν 1 ώρα και 15 λεπτά, θα είναι δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Ήδη από χθς το βράδυ ο νέος προορισμός έχει ανέβει στο σύστημα κράτησης της ιστοσελίδας της Aegean. Οι τιμές αυτό το διάστημα, για πτήση μετ’ επιστροφή κινούνται ελαφρά πάνω από τα 100 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 9 =