αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν έλεγχοι Covid-19 σε όσους γυρνούν από τα νησιά

Ξεκινούν έλεγχοι Covid-19 σε όσους γυρνούν από τα νησιά

Δειγματοληπτικοί έλεγγοι Covid 19 σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους στα νησιά ξεκινούν την Κυριακή 16 Αυγούστου στα δύο λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διασποράς του νέου κορονοϊού. Στόχος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η ευαισθητοποίηση των εκδρομέων που επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ «ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική, το κοινωνικό σύνολο από τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα, και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες».

Από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου, ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική (έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.000 έλεγχοι) θα βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες. Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για την αποφυγή της διασποράς της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Εμφαση δίνεται στις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − one =