αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ξεκινήσαμε σε ένα μικρό δωμάτιο το πρώτο μας site. Δούλευα κάθε νύχτα»: Μια ιστορία του Elon Musk από τα παλιά

«Ξεκινήσαμε σε ένα μικρό δωμάτιο το πρώτο μας site. Δούλευα κάθε νύχτα»: Μια ιστορία του Elon Musk από τα παλιά

Μπορεί ο Elon Musk σήμερα να είναι δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου, ωστόσο η αρχή έγινε… με πολύ ταπεινό τρόπο. Χωρίς μπάτζετ εκατομμυρίων και χωρίς πολυτελή γραφεία. Το 1995 ο Elon Musk και ο αδερφός του ξεκίνησαν το πρώτο τους site. Χρησιμοποιώντας 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους, ίδρυσαν την εταιρεία Zip2, μια διαδικτυακή εταιρεία, η οποία παρείχε υπηρεσίες καταλογογράφησης και εύρεσης εμπορικών επιχειρήσεων.

Ενοικίασαν ένα μικρό γραφείο, το οποίο αποτελούνταν από ένα δωμάτιο. Εκεί ξεκίνησαν να δουλεύουν.

«Όταν δημιουργήσαμε μαζί με τον αδερφό μου την πρώτη μας επιχείρηση, είχαμε μόνο ένα κομπιούτερ. Έτσι το site μας ήταν ‘πάνω’ την ημέρα και έγραφα κώδικα το βράδυ. Επτά ημέρες την εβδομάδα», έχει πει ο Elon Musk.

Δούλευαν συνεχώς, κάθε ώρα που πέρναγε. Το σκεπτικό των δύο νέων απλό: Αν δουλεύεις τις διπλάσιες ώρες από κάποιον ανταγωνιστή σου, είναι πιθανό να καταφέρεις έχεις αποτελέσματα στον μισό χρόνο.

Ο Musk κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών με τους Τimes της Νέας Υόρκης καθώς και την Chicago Tribune, μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Η Compaq εξαγόρασε την Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 34 εκατομμύρια σε μετοχές το 1999, με τον Musk να λαμβάνει το 7% του ποσού (22 εκατομμύρια).

Το 1999 ο Musk χρησιμοποίησε 10 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό που κέρδισε με την πώληση του Zip2 για να ιδρύσει τον διαδικτυακό τόπο X.com ο οποίος ειδικευόταν σε οικονομικές συναλλαγές και πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με μια άλλη, η οποία διέθετε μια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων με την ονομασία PayPal. Η νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο επικεντρώθηκε στην υπηρεσία του PayPal και ονομάστηκε και η ίδια έτσι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − one =