αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά το project Elounda Hills στην Κρήτη- Ο Ρώσος μεγιστάνας πίσω από την μεγάλη επένδυση

Ξεκινά το project Elounda Hills στην Κρήτη- Ο Ρώσος μεγιστάνας πίσω από την μεγάλη επένδυση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του project Elounda Hills στην Κρήτη, μίας από τις πιο μεγαλεπήβολες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, που δρομολογεί η Mirum Hellas, συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε από την Πολεοδομία η έγκριση άδειας εισόδου σε εργοτάξιο και μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών στην έκταση των περίπου 700 στρεμμάτων.

Στόχος του Β. Μπορίσοφ είναι η δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, προϋπολογισμού περίπου 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τουρισμό πολυτελείας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με βάση τον σχεδιασμό των επενδυτών, στο τμήμα των 700 στρεμμάτων που φέρει την ονομασία «Ελληνικά» (ή Elounda Hills Resort) προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να αναπτυχθούν 4 ξενοδοχεία, 300 τουριστικές κατοικίες, εμβαδού από 80 τ.μ. έως 1.500 τ.μ., και μία μαρίνα. Το ένα από τα luxury ξενοδοχεία που θα αναπτυχθούν στην έκταση, το 1 Hotel & Homes Elounda Hills, θα φέρει το brand της αμερικανικής αλυσίδας 1 Hotel -η οποία ανήκει στην ομπρέλα της SH Hotels & Resorts, θυγατρικής του ομίλου Starwood Capital- και θα είναι δυναμικότητας 137 δωματίων, ενώ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, η πολυτελής μονάδα θα λειτουργήσει το 2025.

Οι επιτελείς της Mirum Hellas βρίσκονται την ίδια στιγμή σε συζητήσεις με εκπροσώπους διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων προκειμένου να καταλήξουν στα brands που θα φέρουν τα υπόλοιπα 3 ξενοδοχεία στα «Ελληνικά». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Four Seasons Hotels & Resorts -η οποία έχει αναλάβει τον ιστορικό «Αστέρα Βουλιαγμένης»- και η Bvlgari Hotels & Resorts είναι μεταξύ των αλυσίδων με τις οποίες γίνονται διαπραγματεύσεις, ενώ το ξενοδοχείο που θα βρίσκεται πλησίον της μαρίνας ενδέχεται να έχει την υπογραφή Nikki Beach. Σε διαφορετική περίπτωση, στόχος είναι μία από τις παραλίες του τουριστικού χωριού να φέρει το brand Nikki Beach. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας Αρκάντι Νόβικοφ, ο οποίος έχει ανοίξει εστιατόρια, μεταξύ άλλων, σε Λονδίνο, Μόσχα και Ντουμπάι, θα βάλει την υπογραφή του σε ένα από τα εστιατόρια που θα αναπτυχθούν εντός των «Ελληνικών».

Εν αναμονή

Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής της Mirum Hellas αναμένουν έως το τέλος του έτους το «πράσινο» φως από τη Διυπουργική Επιτροπή για ένταξη στις Στρατηγικές Επενδύσεις του παράλληλου project, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ο Ρώσος μεγιστάνας στην Ελούντα. Το συγκεκριμένο έργο αναπτύσσεται σε γειτονικές εκτάσεις περίπου 200 στρεμμάτων και, με βάση τον σχεδιασμό, αποτελείται από πέντε αυτοτελείς ενότητες, το «Τσιφλίκι», τη «Βίλα Κούνδουρου», το «Ακρωτήρι», το «Μικρό Βαθύ» και το «Βαθύ».

Στην περιοχή «Ακρωτήρι» έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2020 το boutique ξενοδοχείο «The Island concept», δυναμικότητας 15 πολυτελών σουιτών. Στο «Τσιφλίκι» έχουν αναπτυχθεί 17 πολυτελείς βίλες, τρεις εκ των οποίων έχουν πωληθεί, ενώ οι υπόλοιπες 14 διατίθενται προς μίσθωση. Στην περιοχή όπου υπάρχει η βίλα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου -στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της γνωστής ελληνικής ταινίας «Η νεράιδα και το παλικάρι»- θα αναπτυχθούν 8 σουίτες σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο «Αλέξανδρος Σαμαράς».

Με βάση τα σχέδια των επενδυτών, στο «Μικρό Βαθύ» θα κατασκευαστούν βίλες και τουριστικές κατοικίες, στο «Τσιφλίκι», έκτασης 66 στρεμμάτων, θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο και βίλες, ενώ, τέλος, στο «Βαθύ», το οποία εκτείνεται σε μία έκταση 110 στρεμμάτων, θα δημιουργηθούν 2 ακόμη luxury ξενοδοχεία και πολυτελείς τουριστικές κατοικίες.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 6 =