αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά τη λειτουργία της η ελληνική αεροπορική εταιρία Air Mediterranean- Ποια θα είναι τα πρώτα δρομολόγια

Ξεκινά τη λειτουργία της η ελληνική αεροπορική εταιρία Air Mediterranean- Ποια θα είναι τα πρώτα δρομολόγια

Έναν ακόμα «παίκτη» αποκτά από την Πέμπτη η ελληνική αγορά αερομεταφορών. Ο λόγος για τη νεοσύστατη Air Mediterranean, η οποία φιλοδοξεί να συνδέσει την Ελλάδα και ευρωπαϊκούς προορισμούς με ανερχόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης (AOC) από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και ξεκινά επίσημη εμπορική δραστηριότητα στις 2 Νοεμβρίου, συνδέοντας το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και τη Βαγδάτη.

Όπως διαβάζουμε στο Euro2day.gr, η νέα αεροπορική εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και η δημιουργία της βασίστηκε σε αραβικά κεφάλαια προερχόμενα κυρίως από τον Λίβανο και το Κατάρ. Λιβανέζοι οι οποίοι γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα απαρτίζουν και την ομάδα διοίκησης της εταιρείας.

Οι πληροφορίες, πάντως, για το επενδυτικό σχέδιο και το πλάνο ανάπτυξης της Air Mediterranean παραμένουν συγκεχυμένες καθώς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης παρουσίασής της, οι υπεύθυνοι της εταιρείας επιφυλάχθηκαν να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια, όταν οριστικοποιηθεί ο προγραμματισμός του συνόλου των δρομολογίων. Θέμα που συνδέεται άμεσα με την άφιξη επιπλέον αεροσκαφών.

Η Air Mediterranean διαθέτει αυτή τη στιγμή στόλο τριών αεροσκαφών Μπόινγκ 737 ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησής της, πρόκειται να παραλάβει επιπλέον δύο του ίδιου τύπου μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =