αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΞεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα App που θα σε ενημερώνει αν έχεις συναντηθεί με κρούσμα Covid-19

Ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα App που θα σε ενημερώνει αν έχεις συναντηθεί με κρούσμα Covid-19

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξε τη δική του εφαρμογή κινητών για την ιχνηλάτηση επαφών ασθενών με COVID-19 και θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική χρήση του από σήμερα στη Νήσο Wight. Το νησί βρίσκεται στα νότια  της Αγγλίας και έχει πληθυσμό 140.000. Οι κάτοικοί του θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από την Πέμπτη, ενώ το δημοτικό συμβούλιο και οι υπηρεσίες υγείας θα έχουν πρόσβαση από σήμερα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επέλεξε ένα επικεντρωμένο μοντέλο, όπου μία λίστα επαφών με Bluetooth σήματα αποθηκεύεται στη συσκευή του χρήστη ως ανώνυμα “κλειδιά”. Αν ο χρήστης παρουσιάσει συμπτώματα ή βρεθεί θετικός στον ιό, η λίστα των επαφών του φορτώνεται στην εφαρμογή η οποία αναλύει τα δεδομένα και ειδοποιεί τις συσκευές με τα αντίστοιχα “κλειδιά” που θεωρεί ριψοκίνδυνα, για παράδειγμα μία συσκευή η οποία βρισκόταν επί δύο ώρες κοντά στη συσκευή του ασθενή.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε πως η προστασία της ιδιωτικότητας είναι στην καρδιά του συστήματος.

Δεν ξέρει ποιος είσαι. Δεν ξέρει με ποιον ήσουν δίπλα-δίπλα. Δεν ξέρει που είσαι.

Ιδανικά, την εφαρμογή πρέπει να την κατεβάσει ο μισός πληθυσμός, αλλά ακόμα κι αν την εγκαταστήσει το 20%, το σύστημα θα λάβει σημαντικά δεδομένα για τη διασπορά του ιού.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =