αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά πάλι η παραγωγή για την Creta Farms. Βρήκε 1 εκατ. ευρώ

Ξεκινά πάλι η παραγωγή για την Creta Farms. Βρήκε 1 εκατ. ευρώ

Μάχη με τον χρόνο για να λειτουργήσουν εκ νέου οι μηχανές της δίνει η χειμαζόμενη αλλαντοβιομηχανία Creta Farms. Πηγές με γνώση ανέφεραν στο capital.gr πως η εταιρεία έχει καταφέρει να ανακτήσει από την αγορά περί το 1 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο θα της επιτρέψει να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τις μηχανές της, να αγοράσει πρώτες ύλες, να παράξει προϊόν, να τοποθετηθεί εκ νέου στο ράφι αλλά και να πληρώσει ένα μηνιάτικο στους εργαζομένους της.

Την ίδια στιγμή πάντως η εκταμίευση των 4 εκατ. ευρώ από τις Τράπεζες, καθυστερεί, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες έχουν εγκρίνει τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης στην αλλαντοβιομηχανία. Ο λόγος που επικαλούνται, σύμφωνα με άλλες πηγές, είναι ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις για τη μεταβίβαση των σημάτων και των πατεντών.

Στο μέτωπο της διάσωσής της, η ερχόμενη Δευτέρα έχει ορισθεί ως η ημέρα που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Αν και παραμένει άγνωστο πόσοι και ποιοι εκ των 6 επενδυτικών σχημάτων που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά θα καταθέσουν την επόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου δεσμευτική προσφορά, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως στην κούρσα θα κατέβουν 4 επενδυτικά σχήματα. Εκτός της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα μείνει η εταιρεία Νίκας αλλά και το fund HIG.

Σε ό,τι αφορά στα χρέη της Creta Farms αυτά υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές της προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 12,456 εκατ. ευρώ, οι εμπορικές υποχρεώσεις με ημερομηνία 31 Αυγούστου ανέρχονταν στο ποσό των 26,187 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων οφείλει 15 εκατ. ευρώ, 47,55 στο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Pireaus snf designated activity company, CAIRO Νο3 finance designated activity company. Επιπλέον έχει άνοιγμα 12,623 εκατ. ευρώ προς την Pireaus snf designated activity company, 9,564 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα, 8,028 εκατ. ευρώ προς την Eurobank, 6,352 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank, κ.ά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + five =