αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Σερβία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, προσθέτοντας ότι ως ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

«Φέτος, μετά από αρκετό διάστημα τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία εμφανίζουν κερδοφορία», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας, «επίσης φέτος δούλεψαν και τα δύο κανονικά, επομένως η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά».

Μεταξύ άλλων, στο περιθώριο ημερίδας για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας που διοργανώθηκε σήμερα στις Σέρρες, ο κ. Ρώσσιος επισήμανε ότι οι τευτλοπαραγωγοί έχουν πληρωθεί στο 47% για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2016 και σημείωσε ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα λάβουν ένα ακόμη «γενναίο» ποσό και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν εξοφληθεί εντελώς για το περσινό έτος.

Επισήμανε δε, ότι πριν το τέλος Ιανουαρίου 2017 θα γνωστοποιηθεί η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για φέτος, αφού πρώτα, όπως διευκρίνισε «έρθει η απάντηση από την ΕΕ αναφορικά με το ύψος της συνδεδεμένης που θα υπάρξει για την παραγωγή τεύτλων».

Ο ίδιος δε επισήμανε ότι ελπίδα της κυβέρνησης είναι φέτος οι παραγωγοί να σπείρουν πάνω από 120.000 στρέμματα με τεύτλα και ειδικά για την περιοχή των Σερρών είπε, «ελπίζω να ξεπεράσουμε τα 45.000 στρέμματα,που έχουμε βάλει σαν πάτωμα, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και το εργοστάσιο της βιομηχανίας στην περιοχή». Υπογραμμίζεται ότι το 2016 σπάρθηκαν στην περιοχή των Σερρών, μόλις 6.000 στρέμματα με τεύτλα.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 13 =