αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά η νέα εταιρία των Πειραιώς και Intrum- Μόνο 700 από τους 1.300 υπαλλήλους της Τράπεζας είπαν το «ναι»

Ξεκινά η νέα εταιρία των Πειραιώς και Intrum- Μόνο 700 από τους 1.300 υπαλλήλους της Τράπεζας είπαν το «ναι»

Ξεκινά η λειτουργία της πολυσυζητημένης νέας εταιρίας που θα «τρέξουν» από κοινού η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum. Στην νέα εταιρία θα ανατεθεί η διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους 26 δισ. ευρώ της τράπεζας, καθώς και ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με το προσωπικό της μονάδας καθυστερήσεων (Recovery Business Unit – RBU) της Πειραιώς. Η ενεργοποίηση της εταιρείας αναμένεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, μόνο 700 από τους 1.300 υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς έχουν πει το «ναι» για να μεταβούν στην νέα εταιρία. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά του συνόλου των 1.300 υπαλλήλων που εργάζονταν στο τμήμα RBU. Από την πλευρά της διοίκησης εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων που θα πεισθούν να αποδεχθούν την πρόταση της διοίκησης θα αυξηθεί. Σημειώνεται, ότι η RBU από την επομένη της υλοποίησης της συμφωνίας, δεν θα έχει αντικείμενο στην τράπεζα και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα βρεθούν ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι η μεταφορά των εργαζομένων στην νέα εταιρία, γίνεται… με παρατράγουδα. Μέσα στον Αύγουστο ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για «επιθετική επιχείρηση» που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη συμφωνία για την μετακίνηση του προσωπικού σε εθελοντική βάση.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι: «Ήδη από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, πλήθος συναδέλφων βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάθε είδους πιέσεις, άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς, παραινέσεις, υπονοούμενα και άλλες ευφάνταστές μεθοδεύσεις, ώστε να εξαναγκαστούν ουσιαστικά να συνηγορήσουν και να συμμετέχουν στην νέα εταιρεία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 4 =