αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά η επένδυση της Goldman Sachs στην Χαλκιδική

Ξεκινά η επένδυση της Goldman Sachs στην Χαλκιδική

Η αναζήτηση της Goldman Sachs Group Inc. για σταθερά έσοδα την οδήγησε σε ένα απίθανο μέρος της γης, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης που συγκλόνισε την Ευρώπη πριν από μια δεκαετία. Αυτό διαβάζαμε σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal τον περασμένο Απρίλιο. Το οποίο αναφερόταν στην επένδυση της Goldman Sachs στην Ελλάδα.

Ο κολοσσός της Wall Street επενδύει περίπου 150 έως 200 εκατ. ευρώ σε τρία παραθαλάσσια θέρετρα στη Χαλκιδική, στη βόρεια Ελλάδα. Το σχέδιο είναι να ανακαινιστούν τα ξενοδοχεία, και να ανοίξουν για τους επισκέπτες εντός των προσεχών δύο ετών, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στην αμερικανική εφημερίδα.

H μεγάλη συμφωνία είχε γίνει ανάμεσα στην οικογένεια Γρηγοριάδη και την Goldman Sachs Asset Management. Αφορά την εξαγορά 3 ξενοδοχείων του ομίλου Ghotel στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Πλέον έχουν εγκριθεί εργασίες κατεδάφισης τμημάτων και καθαίρεσης εσωτερικών διαρρυθμίσεων του συγκροτήματος και έχουν προεγκριθεί και οι οικοδομικές άδειες για τις πρώτες εργασίες στα ξενοδοχεία Athos Palace και Pallini Beach. Στο πλάνο είναι και το Theophano Imperial Palace.

Η τράπεζα αναζητεί περισσότερα ακίνητα –στην Ελλάδα και αλλού– και αναπτύσσει ένα εμπορικό σήμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να τα ενώσει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδιά της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =