αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά εθελούσια (και) στην Τράπεζα Κύπρου- Ως 200.000 ευρώ οι αποζημιώσεις

Ξεκινά εθελούσια (και) στην Τράπεζα Κύπρου- Ως 200.000 ευρώ οι αποζημιώσεις

Ως 200 χιλ. ευρώ αναμένεται να προβλέπει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες η Τράπεζα Κύπρου.

Όπως σημειώνει το businessnews.gr, το σχέδιο εξόδου που θα θέσει ενώπιον των 3.700 υπαλλήλων η Τρ. Κύπρου – το τέταρτο από το 2013 – έχει ως πρώτο στόχο να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά 400 άτομα.

Την πρόθεση της διοίκησης του συγκροτήματος να προχωρήσει σε νέο σχέδιο εξόδου, ανακοίνωσε ο Πανίκος Νικολάου, νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και δημοσιεύτηκε χθες, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στην Τράπεζα τους τελευταίους μήνες, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. Νικολάου δεν έδωσε λεπτομέρειες σε σχέση με τις πρόνοιες του σχεδίου, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ανακοίνωση θα γίνει σύντομα, παρά το γεγονός ότι άλλα ανώτατα στελέχη της τράπεζας ανέφεραν χθες στη StockWatch ότι το σχέδιο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να καταχωρηθεί στον προσωπικό λογαριασμό του προσωπικού ενδεχομένως την 4η Οκτωβρίου ή τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Την ίδια πληροφόρηση έδωσαν στη StockWatch και στελέχη της γραμματείας της ΕΤΥΚ.

Ο CEO της BOCH, στη συνέντευξη του, εξήγησε πως η τράπεζα περνά μέσα από μια τεχνολογική και ψηφιακή μεταμόρφωση και ότι στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο και αλλάζοντας το μοντέλο, «είναι φυσιολογικό πολλές θέσεις εργασίας και πολλοί τρόποι λειτουργίας της τράπεζας να μην συνάδουν με τις θέσεις εργασίας που έχουμε σήμερα».

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα είναι γενναιόδωρο, κατά την έκφραση του, εφόσον η τράπεζα θα εξορθολογήσει το κόστος της.

Επισήμανε πως έχει αποδειχθεί ότι η μείωση του κόστους περνά μέσα από τη μείωση του αριθμού του προσωπικού.

Το σχέδιο αναμένεται ότι θα έχει και τη βούλα της ΕΤΥΚ, παρά το γεγονός ότι η απόφαση για έκδοση σχεδίου εξόδου, είναι προνόμιο της εργοδοτικής πλευράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + six =