αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΞεκίνησε τα ταξίδια το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου

Ξεκίνησε τα ταξίδια το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου

Το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου ξεκίνησε τα ταξίδια του. Πρόκειται για τρένο που κατασκευάστηκε από την κρατική εταιρεία China Railway Rolling Stock Corporation και θεωρείται το ταχύτερο στον κόσμο.

Είναι ένα μαγνητικά αιωρούμενο τρένο. Το τρένο είναι σαν να «επιπλέει» χάρη σε μια ηλεκτρομαγνητική δύναμη που το κάνει να «γλιστρά» πάνω από τις ράγες.

Ο Λιάνγκ Τζιανγίνγκ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής μηχανικός του πρότζεκτ, δήλωσε στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι εκτός από την ταχύτητά του, το τρένο εκπέμπει χαμηλά επίπεδα ηχορύπανσης και χρειάζεται λιγότερη συντήρηση από άλλα τρένα υψηλής ταχύτητας.

Επί του παρόντος, το μέσο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Κίνα μπορεί να τρέχει με περίπου 350 χλμ/ώρα, ενώ τα αεροπλάνα πετούν στα 800-900 χλμ/ώρα.

Η Κίνα διαθέτει μόνο μία γραμμή maglev για εμπορική χρήση, που συνδέει το αεροδρόμιο Πουντόνγκ της Σαγκάης με τον σταθμό Λογνκγιάνγκ Ροόυντ στην πόλη. Η διαδρομή των 30 χλμ. διαρκεί περίπου 7.30 λεπτά, με το συγκεκριμένο τρένο να φτάνει ταχύτητες 430χλμ/ώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =