αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του Visa Innovation Program

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του Visa Innovation Program

Η Visa Inc. ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για την ανάδειξη της νέας ομάδας των fintech startups, που θα ενταχθούν το 2022 στον 4ο κύκλο του Visa Innovation Program.
 
Το Visa Innovation Program είναι μια πιλοτική πλατφόρμα που αναπτύσσει και κλιμακώνει την καινοτομία στο χώρο του fintech. Εμπλέκει νεοφυείς επιχειρήσεις και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της Visa, όπως νέο-τράπεζες παραδοσιακές τράπεζες, εμπόρους, κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς υψηλού κύρους, με στόχο να εξετάσουν και να επικυρώσουν νέες επιχειρηματικές προτάσεις και να φέρουν στην αγορά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
 
Από το 2018 που ξεκίνησε, το Visa Innovation Program έχει προσελκύσει περισσότερες από 500 αιτήσεις συμμετοχής από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, τις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμμετείχαν στο πρόγραμμα 50 εταιρείες fintech. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση και έκλεισαν 45 PoC (proof of concepts), πιλοτικές εφαρμογές και εμπορικές συμφωνίες ως μέρος του Προγράμματος.
 
Η πρωτοβουλία, προσφέρει στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες γρήγορη πρόσβαση σε νέες αγορές και μία παγκόσμια δυνητική δεξαμενή πελατών. Κατά τη διάρκεια του Visa Innovation Program, οι ομάδες αποκτούν πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία στο fintech και συνεργάζονται με συμβούλους design thinking για να βελτιώσουν την αξία της πρότασής τους, να ορίσουν νέες περιπτώσεις χρήσης της, να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να ξεκλειδώσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι ομάδες των startups συνεργάζονται επίσης με επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, που έχουν ως βασικό στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη εταιρειών fintech.
 
Το Visa Innovation Program αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Eleven, μία από τις κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου εκκίνησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Crowdpolicy, πάροχο υπηρεσιών επιχειρηματικών λύσεων πληροφοριακών συστημάτων στο πεδίο του civictech και fintech καθώς και υπηρεσιών ανοιχτής καινοτομίας (Ελλάδα) και την Hackquarters, επιταχυντή startups και εταίρο επιχειρηματικής καινοτομίας (Τουρκία).
 
«Αποστολή της Visa είναι να αποτελεί ένα δίκτυο που εργάζεται για όλους και συνδέει ανθρώπους και επιχειρήσεις μέσω των πιο καινοτόμων, ασφαλών και αξιόπιστων λύσεων πληρωμών. Συνεργαζόμενοι με fintechs και υποστηρίζοντας την υλοποίηση του οράματός τους, μένουμε πιο κοντά στην υπόσχεση και τον σκοπό μας», δήλωσε η Sevdalina Vassileva, Περιφερειακή Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα.
 
“Η Crowdpolicy έχει την τιμή να οργανώνει το Πρόγραμμα Καινοτομίας της Visa στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς και να υποστηρίζει τις fintechs να αναπτύξουν το όραμά τους, με στόχο να διαμορφώσουν ένα νέο μέλλον για τις πληρωμές και το εμπόριο. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρει  ο 4ος κύκλος και καλούμε όλες τις εταιρείες και startups, που θέλουν να κάνουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο του fintech, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.” σχολίασε ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy.
 
Οι αίτησεις συμμετοχής στον 4ο Κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβληθούν έως τις 14 Μαρτίου στο www.visainnovationprogram.com και ειδικότερα για την Ελλάδα στο https://www.crowdpolicy.com/innovation-program/greeces4/. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι startups με καθορισμένες ομάδες και ενεργά προϊόντα ή fintech λύσεις      στους τομείς Προώθησης μεθόδων πληρωμών επόμενης γενιάς, Ενδυνάμωσης των ΜμΕ, Ανοίγματος νέων ροών πληρωμών, Οικοδόμησης ενός έξυπνου και βιώσιμου μέλλοντος.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − one =